Страх лозе пази в ИТН, но и в ДБ да не стане преливане на гласове за Кирил Петков

13860
Страх лозе пази в ИТН, но и в ДБ да не стане преливане на гласове за Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Какво е настроението сред трите партии в парламента, които имат най-голямо основание да се надяват да спечелят най-много гласове на предстоящите втори предсрочни и общо трети за 2021 година парламентарни избори към излизането на нова политическа партия на българската сцена, водена от служебните министри на икономиката и финансите Кирил Петков и Асен Василев? Малко светлина и доста език на тялото демонстрираха някои от представителите на ИТН, "Демократична България" и ГЕРБ.

"Има такъв народ" (ИТН) не изпитва никакви притеснения от появата на какъвто и да е нов проект, още повече, че това е извън нас. Ако се появи такъв нов проект, ние няма да имаме възможността на появата му или на това да не се появи. Нито на йота не ни притеснява". Така депутатът от ИТН Филип Станев коментира евентуална бъдеща партия на Кирил Петков и Асен Василев.

Радев лаконичен за новото служебно правителство, но и със знак за бъдеща партия на Кирил Петков и Асен Василев

Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпро...

Припомняме, че на 14 септември Петков изрично каза, че ще говори в конкретика ще има ли такава партия или няма да има след 2 дни т.е. най-рано на 16 септември.

В случая Станев коментира без да посочва конкретно имената на Петков и Василев, с оправданието, че в журналистическите въпроси в кулоарите на парламента това също не беше сторено. Съответно, Станев не коментира дали ИТН би търсила партньорство с такава партия, защото хората на Слави Трифонов не знаят каква философия и програма ще изповядва въпросната партия. "Дясна партия ли ще е, лява ли ще е, в центъра ли ще стои – не е много ясно", каза Станев, с уточнението, че появата на нов политически проект "по принцип предполага нещо различно от статуквото".

"Коментирал съм тази тема – виждаме в тяхно лице съмишленици, подкрепяли сме техните усилия досега и гледаме с очакване, независимо в какво качество те ще продължат – гледаме с очакване, позитивно, да продължим заедно да намерим формула да работим заедно. Ние сме настроени с позитивни очаквания", каза лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов по темата с евентуалната нова партия на Кирил Петков и Асен Василев.

На конкретен въпрос дали партия на Петков и Василев няма да ощети "Демократична България" (ДБ) откъм гласове, Иванов отвърна, че ДБ имала ясна политическа идентичност и последователно поведение и ако имало и други такива проекти, това ще е добра новина за демократите. "Разбира се, въпрос на комуникация, на техника, на позиционирането е това нещо да се случи така, че да не стане преливане на едни вече мобилизирани гласове в тази посока към друг проект, а някакси да се съвместяват подобни явявания. Ако сме умни, съм сигурен, че можем да очакваме много добри новини“, добави Иванов.

Кирил Петков с разтърсваща реч срещу корупцията: Майната ви, стига толкова! (ВИДЕО)

През днешния ден служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, бяха на среща със синдикалисти относно бъдещето на мини Марица-Изток....

"За нас това е опит на Румен Радев да разчисти терена от провалилите се партии на протеста и да ги замени с една нова формация, която евентуално да свърши това, което те не успяха“, коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Според него, партиите на протеста следва да се притесняват от партия на Кирил Петков и Асен Василев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика