Преображението на Шиши

6276
Преображението на Шиши
Снимка: Христо Комарницки

Преображението Господне е оня момент в Евангелието, когато Исус показва на някои от учениците си своята божествена същност.

Или както е казал евангелистът: “...ето, яви се облак и ги засени; и се уплашиха, когато влязоха в облака. И чу се из облака глас, който казваше: Този е Моят възлюбен Син: Него слушайте”.

Преображението на Шиши е малко по-разгънат във времето процес.

Още: 10 не!ща, които остават на Путин до пълното достигане на целите му

Шиширодица първоначално беше по-известна от своя син и в началото Словото на медиите беше у нея. Тя навремето започна да пазарува и модерира медии на килограм, а Пеевски беше почти неизвестна фигура до опита му за назначаване за шеф на ДАНС през юни 2013.

Тогава много хора научиха за пръв път, че съществува човек на име Делян Пеевски и неговата роля в живота на България е огромна като талията на свинята, както казва Христо Ботев.

След протестите ДАНСwithme ot 2013-14 Пеевски се утвърди като един малък Сатана, боготворен в средите на ДПС и в пулсациите на медийната му империя, но страшен и отблъскващ за всички останали.

Дори Вежди Рашидов пиян-залян през 2014 го наричаше “лайнар” и го псуваше неудържимо пред микрофона на Ива Николова (тогава) от ПИК.

Още: Как да готвим еко-френдли и политически коректно

В последвалите години Пеевски продължи да расте във всички посоки, но растеше и отрицателният му образ, макар че се правеха опити да бъде “реабилитиран” в очите на обществото.

В началото на Ковид пандемията например се разигра огромен телевизионен спектакъл, в който новините почваха и свършваха с “най-големия дарител г-н Пеевски”. Някъде по това време и Вежди Рашидов показа, че е преосмислил отношението си, като поднесе публично извинения на Пеевски за острите думи от миналото. И същевременно се възмути: “И най-големия дарител ли ще окаляме!”...

Кампанията с дарителството катастрофира, когато се разбра, че Пеевски дарява и с чужди пити, а част от животоспасителните му дарения се оказаха вид сделки, от които са му останали няколко тона фурми. Те бяха представени като медицинско дарение, което със своите полезни и питателни свойства наистина ще повиши общественото здраве в ония печални месеци на пандемия и всякакви мъки човешки.

Утихна и това, но дойдоха санкциите по Недопусимия глобален полов Акт Магнитски.

Още: Бензин за Короната

Пеевски тогава, когато бяха многото парламентарни избори едни след други, на 1-2 издания дори не участва и не беше депутат.

За пореден път плъзнаха силно преувеличени слухове за политическата му смърт.

Но Шиши не само си върна позициите в ДПС (ако изобщо ги е губил); не само седна отново на първия ред в парламента, ами след още няколко изтощителни изборни сесии се оказа, че при сглобката с ГЕРБ демократите-реформатори получиха в комплект и Пеевски в пълен обем.

С Пеевски сглобката получи мнозинство за конституционни реформи и въобще за гарантиране на реформите (както ги разбират Пеевски и Борисов).

Мамините реформатори и лелини демократи паднаха като покосени, като видяха пълния обем на Пеевски и степента, в която ги е омотал и закрепил към себе си.

И те паднаха възнак и онемяха като самия Пеевски в годините му на политически аутизъм, когато чупеше рекорди по парламентарно мълчание и неявяване в сградата на НС.

Или както е казал евангелистът:

“...И когато се чу тоя глас от небето… те замълчаха и никому не обадиха през тия дни за това, що видяха”.

 

Източник: Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 предизборни проекта, които да трогнат българите и да им обещаят благоденствие

Диалектика на пияния трезвеник

Поздравителен адрес от Дмитрий Медведев до новите македонски управляващи

Половин милион трупа - и сметките на Путин почнаха да излизат

10 сглобки, които заслужаваме

Пуделът на Мата Хари

Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Предлагаме експеримент

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com