Има си доста тънкости, но винаги успявам да направя перфектните пържени кюфтенца

52670
Има си доста тънкости, но винаги успявам да направя перфектните пържени кюфтенца
Снимка: Pixabay

Цялата къща ухае на вкусно ядене. Защото днес ще правя пържени кюфтенца по рецепта, която знам още от дебелите готварски книги. За да станат кюфтенцата вкусни и сочни, има определени тънкости, които трябва да се овладеят и научат. Не е само да сложиш олиото в тигана и да ги оваляш в брашното.

Всичко започва от самата кайма. Не е добре да си купувате кайма в готов вид. Препоръчваме ви да си изберете 2 парчета прясно месо - свинско и телешко и да помолите да ви ги смелят на място. Ако имате у дома месомелачка - още по-добре. Купете месото и си го смелете сами у дома.

Най-добрата кайма е смес от свинско и телешко месо в равно съотношение. Към тях задължително добавете и сланинка, за да по-добро овкусяване. Така кюфтетата ще станат още по-сочни и вкусни.

Набавете си задължително подправки като сол, черен пипер, лук, чубрица, кимион и ги добавете в каймата. Можете по избор да прибавите и още подправки, някои слагат например джодженче за по-добър мирис.

След като добавите всички подправки ви чака дълго и упорито месене. Голяма грешка е да примесите няколко пъти каймата и да решите, че всичко е готово за пържене. Бъдете търпеливи и омесете хубаво каймата, докато тя стане тестена и спре да се разпада на каша.

Запомнете, че омесената кайма е добре да я сложите в хладилник и да я държите там в продължение на четири часа. Така тя ще попие изцяло подправките. А ако имате възможност, можете да я оставите в хладилника и 24 часа за още по-равномерно овкусяване.

Рецептата за пържени кюфтета с тайна съставка, която побърка Facebook

Всички обичаме пържени кюфтета. Разбира се, има различни начини за приготвянето им. Представяме ви една нестандартна рецепта, в която с...

Когато сложите тигана и оформите кюфтенцата, не прекалявайте с олиото. От самите кюфтенца ще капе мазнинка и тя ще замести олиото. Преди да ги сложите в тигана се уверете, че мазнината е добре загрята и чак тогава действайте. Това се прави, за да не поемат кюфтетата от вкуса на олиото.

Когато пържите избягвайте да си служите с метална вилица. Има риск да прободете кюфтетата и по-този начин да им изтекат соковете, което ще доведе до изсушаването им. Обръщайте ги с пластмасов уред, може да си служите с щипка или някаква подходяща лопатка.

Когато ги поднасяте на масата, гледайте да не са изстинали, защото ще си загубят вкуса наполовина. Най-добре е да ги съхраните в захлупена тенджерка, за да не изстинат.

Ако направите всичко по указаната рецепта, кюфтетата ще бъдат страшно вкусни и сочни и всички ще ги харесат много. Внимавайте, защото може да поискат допълнителна порция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Вкусна, лесна и здравословна великденска разядка

Мини козуначета за Великден – уникално вкусни са

Тази копривена чорба по добруджански е перфектна за началото на пролетта

Тайната съставка на нашите баби за перфектните палачинки

Домашна пилешка супа за ценители

Полезна и ароматна доматена СУПА: Ето колко лесно се приготвя

Запеканка със зеленчуци и ароматни подправки: Поръсете с пармезан

Неустоим какаов КЕКС с орехи: Ще си оближете пръстите

ТОП десерт: Морковен кекс с орехи

Уникален вкус и аромат: Сьомга с вино, мед и розмарин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com