Със звезди от десет театъра се открива Януари- фестивал на българската драматургия

10841
Със звезди от десет театъра се открива Януари- фестивал на българската драматургия

Драматургичната българска класика Януари на Йордан Радичков дава името на новия театрален фестивал, чието пилотно издание се открива на 12-ти януари в Нов театър НДК с пиесата „Гарванът“ на Калина Попянева, продукция на Театър 199.

В театралната януарска палитра блестят имената на автори като Иван Вазов, Елин Пелин, Яворов, Димитър Димов, Валери Петров, Иван Кулеков, Алек Попов, Елена Алексиева и Александър Урумов. Зрителите ще могат да се насладят на вдъхновената игра на Теодора Духовникова, Калин Врачански, Николай Урумов, Димитър Живков, Яна Титова, Иван Радоев, Ивайло Захариев и други. Изискването към участващите постановки е да бъдат от или по произведения на български автори.

Нова коледна елха ще има пред НДК

Нова коледна елха ще грейне в София. Тя ще бъде пред Националния дворец на културата (НДК), съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. ...

Съставът на журито по селекцията за първото издание на Януари през 2017 ще бъде обявен дни преди откриването на фестивала. Тогава ще станат ясни и всички подробности по регламента,категориите и наградите.

Радичковият Януари съдържа в себе си цялата българска зимна вселена, когато полската работа е отдавна свършена и е настанало царството на приказките, легендите и митовете. В онзи месец, „най-българския от всички месеци, когато… на всяка порта стърчи по една сврака“, а „вълци прокарват сватбарски пъртини“ в Нов театър НДК си дават среща четири театъра от София, четири- от страната и две частни театрални трупи.

Билетите за всички представления са на стойност 12 лв и 14 лв и вече могат да бъдат закупени от Билетен център НДК и Ticketportal.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена