Атака във всяка точка на планетата за 60 минути

23341
Атака във всяка точка на планетата за 60 минути

Ракетите ICBM са голяма работа, но тъй като биха се използвали само за ядрени удари, използването на такава би могло да доведе то Трета световна война. Затова, за да си осигури доставката на не-ядрени поръчки във всяка точка на планетата, при това за под час, DAPRA разработва свръхзвуков летателен апарат, който би могъл да се превърне в гръбнак на американската военна стратегия. Дори да стане, това вероятно ще е след десетилетия, тъй като тестовете тепърва са в начален етап, а параметрите на Falcon HTV-2 са такива, че трудно човек ги осмисля. А това само по себе си е сериозна пречка за скорошно въвеждане (евентуално) на Falcon (Force Application and Launch from CONtinental United States) на въоръжение.

Falcon (от англ. Сокол) е съвместен проект на DARPA и US Air Force, част от военната инициатива Prompt Global Strike, чиято цел е нанасяне на масиран военен удар във всяка точка на планетата в рамките на 60 минути.

Нови космически апарати ще покоряват Луната и Марс (Снимки и Видео)

Луната е спътник на Човечеството от най-древни времена. Докато навремето хората са я почитали като божество и са смятали лунния диск за...

В момента DARPA използва X-41 Common Aero Vehicle (CAV) като ракета-носител. USAF вече използва X-41 за много от своите ICBM ракети, тъй като може да развие скорост от 20 900 км/ч – достатъчно бързо да „вземе” разстоянието между Лондон и сидни за 49 минути. Това означава, че голяма част от целите ще са в обсег до половин час или по-малко.

Клиновидният „Сокол” е суборбитален (не достига т. нар. „първа космическа скорост” от 7,9 км/сек) летателен апарат, който се изстрелва от Х-41. Неговата конструкция и обшивка са изградени основно от екзотични материали, чиято главна цел е да го защитят от екстремните температури, които се развиват при скорост от Mach 20.

DARPA вече направи два тестови полета - през 2010 и 2011, чиято цел е била събиране на подробни данни и телеметрия от полета. Лошото е, че и двата полета се провалиха след около 10-ина минути (от предварително планирани 30).

Ако тази технология оцелее и надмогне технологичните предизвикателства, американските военни се надяват да използват същата пускова технология за извеждане на малки спътници в орбита.

Трима космонавти от МКС пътуват към Земята

Пилотираният космически кораб “Съюз ТМА-05М” с международен екипаж на борда се разкачи от Международната космическа станция...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com