Дрейгън се завърна успешно и с подаръци

14723
Дрейгън се завърна успешно и с подаръци

Частният космически товарен кораб Дрейгън се завърна успешно след космическото си пътешествие, съобщи Би Би Си.                        
Корабът, създаден от компанията SpaceX, с над 900 кг товар се приземи в Тихия океан на 400 км западно от калифорнийското крайбрежие.

В съобщение на НАСА се отбелязва, че след като корабът се върне в пристанището, до два дни в космическата агенция ще бъде предадена първата част от товара. Останалата ще бъде доставена на специалистите, след като капсулата стигне в производствения комплекс SpaceXв Тексас.

Феликс шокира: Изследването на Марс е безсмислено

Феликс Баумгартнер шокира научните среди като обяви мисиите до Марс и изпращането на малки машини до Червената планета за безсмислено д...

Това е третият полет на Дрейгън и първият от 12 търговски рейса за доставка на товари на МКС, предвидени  в т.нар. CRS-договор (Commercial Resupply Services), сключен между SpaceX и NASA през декември 2008 г.

Дрейгън достигна  МКС на 10 октомври от космодрума на Кейп Канаверал, щата Флорида, преди три седмици и достави на екипажа на орбиталния комплекс 450 кг товари, в това число продоволствие и дрехи, както и оборудване и материали за 166 научни експеримента.

На Земята той върна около 904 кг товар. В специален хладилник са доставени анализите, събрани от астронавтите на МКС от юли 2011 г.

Анализът на кръвта и урината ще помогне на учените да определят как човешкият организъм реагира на физическото натоварване в състояние на безтегловност.

Нови космически апарати ще покоряват Луната и Марс (Снимки и Видео)

Луната е спътник на Човечеството от най-древни времена. Докато навремето хората са я почитали като божество и са смятали лунния диск за...

Снимка: NASA

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com