Microsoft назначи 9-годишен вундеркинд

36194
Microsoft назначи 9-годишен вундеркинд

След като брилянтно преминал тестове за инженерни сертификати, 9-годишното индийче Пранав Калян станало най-младият член на Microsoft. Тази новина не беше подмината от най-големия индийски вестник "Таймс ъф Индия", съобщава БГНЕС.

Така съперничеството между Ню Делхи и Исламабад се засили още повече, тъй като индийчето бързо измести 12-годишното пакистанче Бабара Икбаля, което досега беше най-малкият инженер в Microsoft.

Microsoft продал 60 млн. лиценза за Windows 8

За първите десет месеца на пазара софтуерният гигант Microsoft е продал над 60 млн. лиценза и ъпгрейда за Windows 8, съобщи БГНЕС. Спо...

Според експерти, ако компютърните гении от Индия и Пакистан работят заедно, те ще намерят общ език за създаването на нов технологичен шедьовър на компанията. Малкото индийче винаги е било талант в часовете по математика. На две години той получил първия си лаптоп. "Винаги се е интересувал от компютри, а не от играчки", разказва бащата на преждевременно развитото дете. Когато бил на шест години, Пранав започнал да създава прости компютърни програми, а скоро след това научил диференциално и интегрално смятане. За да стане инженер на Microsoft, момчето се занимавало на компютъра в продължение на година и половина по осем часа на ден без почивните дни и училищните ваканции. Така след упорита работа постигнало страхотен резултат, допринасяйки за подмладяването на персонала на Бил Гейтс.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com