Ремонтираха МКС в открития космос

14518
Ремонтираха МКС в открития космос

Американският астронавт Сунита Уилямс и японкият й колега Акихико Хосиди от състава на екипажа на Международната космическа станция (МКС) извършиха отлаган ремонт извън станцията. По време на излизането си от станцията астронавтите ремонтираха и оборудване на външната страна на МКС.

Неизправност в системата на енергозахранването на американския сегмент на станцията принуди космонавтите да излязат отново в безвъздушното пространство и да отстранят малък теч на амоняк от охладителната система на енергоразпределителя на слънчевата електроцентрала, която захранва модулите.

Първият частен космически кораб се скачи с МКС

Капсулата "Дракон" на американската компания SpaceX успя да се скачи с Международната космическа станция (МКС), потвърди НАСА. Така т...

Специалистите от земята не можаха да определят къде е точното място на теча, но астронавтите включиха резервното охлаждане. Дали са се справили добре, ще стане ясно след няколко седмици.

Сега екипажът на МКС е от 6 души от САЩ, Япония и Русия.

Предния ден околоземната орбита на Международната космическа станция (МКС) бе коригирана с 1 км заради опасност от сблъсък с отломки от американския спътник "Иридиум-33".

МКС бе "повдигната" с помощта на двигателите на товарния космически кораб "Прогрес М-16М", скачен със станцията. Двигателите на "Прогрес" са били включени за 406 секунди, което е било напълно достатъчно орбитата да бъде коригирана.

Космонавтите от МКС се завърнаха на Земята (Видео)

Триото космонавти се завърнаха успешно на Земята от Международната космическа станция (МКС), след като кацнаха безпроблемно в казахск...

През февруари 2009 г. спътникът "Иридиум-33" се сблъска с руския военен спътник "Космос-2251". В резултат се образуваха около 600 отломки с диаметър над 5 см плюс няколко хиляди по-малки частици, които сериозно застрашаваха целокупността на МКС.

 

Редактор: Евгения  Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com