Хората са по-щастливи без Facebook

12387
Хората са по-щастливи без Facebook

Връзка между оценката за живота на потребителите на Facebook и времето, което отделят те, за да използват услугата, откриха изследователи от университета Utah Valley. 425 студенти са се включили в анкетата, давайки отговор на различни въпроси за живота си. Оказало се, че хората, които прекарват повече време във Facebook, са по-нещастни от останалите, предаде КРОСС.

Участниците били запитани дали смятат, че животът е справедлив към тях, колко време прекарват в социалната мрежа, колко са приятелите им там и каква част от тях са виждали на живо. Експертите са взели под внимание и неща като семеен статус, пол, религия и раса.

Хакват Фейсбук на 28 януари

Хакерската групировка Anonymous обяви, че ще удари най-голямата мрежа Фейсбук, предаде АСН.Мотивът e доста неясен, тъй като атаката е ...

Когато започнал анализът на данните, изследователите веднага видели ясна тенденция, че хората, които прекарват много време във Facebook, вярват, че другите имат по-добър живот от техния. Освен това, пристрастените към социалната мрежа в по-малка степен смятат, че животът е справедлив към тях от хората, които прекарват малко време във Facebook.

Установена била и зависимост между броя на хората в листата с приятели, които потребителите не са срещали никога на живо, и вярването, че другите имат по-щастлив живот. Хората с много непознати „приятели" вярват в по-голяма степен, че другите имат по-добър живот от техния.

Заключението на авторите е, че хората, които отделят по-малко време за социални контакти във Facebook и повече за такива в реалния живот, са по-щастливи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии