Гърция все пак ще участва на Евровизия

14811
Гърция все пак ще участва на Евровизия

Гърция все пак ще участва в музикалния фестивал Евровизия. Управителният съвет на държавната телевизия ЕРТ реши да сложи край на неяснотата около участието на страната в особено популярния музикален конкурс, въпреки че издаденото официално съобщение не звучи особено категорично. В него се посочва, че решението е взето „като начало, предвид високия рейтинг на конкурса и с предпоставката, че ЕРТ няма да поеме икономическия товар за участието. Тъкмо обратното, целта е да имаме и печалби”.

За да се случи това, от ЕРТ би следвало да са намерили спонсор на гръцкото участие. Както бе посочил в предишни свои изявления отговорният за развлекателните програми Джони Калимерис, правителственият говорител Симос Кедикоглу е наредил участието на Гърция в конкурса да не струва на държавната телевизия нито едно евро. А разходите не са малко - създаване и запис на песните на кандидатите, производство на музикални дискове, разходи за реклама, заплати за сътрудници за художествената част на участието, транспортни разходи и осигуряване на престоя на гръцката делегация в Малмьо. В съобщението обаче не се посочва коя компания е поела покриването на разходите, предаде GrReporter.

Осъдиха атентаторите от миналата Евровизия

Съд в Баку осъди на затвор между 12 и 14 години четирима автори на осуетен атентат през май по време на песенния конкурс Евровизия в ...

Според вестник „Еспресо” големият спонсор на участието ще бъде музикалната телевизия MAD. В статията се посочва, че подобно сътрудничество не е прецедент, понеже и руската държавна телевизия също се е „съюзила” с частна телевизия, когато бе домакин на конкурса през 2009 г.

До момента не е ясен и регламентът за участие в конкурса.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com