Кой ще грабне "оскарите" на независимото кино?

5371
Кой ще грабне "оскарите" на независимото кино?

"Любов" на австрийския режисьор Михаел Ханеке, който е носител на "Златна палма", и "Ръжда и кости" на Жак Одиар, под чието ръководство е заснета лентата "Пророкът", са кандидатите за най-добър чуждестранен филм на предстоящата церемонията по награждаването със Спирит (Spirit) - "оскарите" на независимото кино.

"Любов" взе Златна палма в Кан, а "Ръжда и кости" си тръгна с празни ръце оттам, но изпълнителката на главната роля в "Ръжда и кости" Марион Котийар, изглежда добре поставена на номинациите за следващите Спирит, предаде БГНЕС.

Участват и "Имало едно време в Анадола" на Нури Джейлан, както и "Детето отгоре" на Урсула Майер и "Бунтовничка" на Ким Нгуен.

В другите категории най-номинираните, всеки с по пет номинации, са "Happiness Therapy" на Дейвид О. Ръсел и "Кралството на изгряващата луна" на Уес Андерсън, двете водещи фигури на американското независимо кино.

И двете заглавия ще се състезават за трофея за най-добър филм срещу "Бърни", "Keep the lights on" и "Дивите зверове от юг".

Церемонията ще се проведе на 23 февруари, в навечерието на връчването на наградите "Оскар" на плажа Санта Моника (Лос Анджелис).

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com