Пускат билетите за "Стената" на Роджър Уотърс в петък

24874
Пускат билетите за "Стената" на Роджър Уотърс в петък

Този петък 16 ноември, стартира продажбата на билети за шедьовъра на Роджър Уотърс "The Wall" ("Стената"). Най-популярното и мащабно рок шоу ще разтърси София на 30-ти август 2013 г., съобщиха организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис.

Роджър Уотърс е лидер и основател на легендарните Пинк Флойд. Името му винаги се свързва с големи проекти, особено когато става въпрос за "The Wall" – емблематичният албум от 1979 г., породил истинска мания и разпродаден в мултиплатинени тиражи по целия свят. Автобиографичната рок опера, базирана на битките на самия Уотърс, е определяна от критиците като края на най-плодотворния период в историята на Пинк Флойд. Три години по-късно излиза и култовият филм "Стената" с Боб Гелдоф в главната роля, в който Алън Паркър допълва посланията на Уотърс с уникална визия, повлияла и върху новосформиращата се MTV-култура.

Още през 80-те Роджър Уотърс изпълнява The Wall на живо близо 30 пъти и всяка изява пред публика е все по-зрелищна и уникална по своему. Въпреки огромния успех, той е завладян от идеята да направи шоу в невиждани дотогава мащаби. През 1990 г. Уотърс организира един от най-големите рок концерти в историята – The Wall на живо в Берлин, пред около 200 000 души. Спектакълът е уникален и разпродава мигновено 56 концерта в Северна Америка. Следват изяви в Австралия, Южна Америка и цяла Европа.

Въодушевен от големия успех, през 2010 г. Роджър Уотърс преобразува The Wall за големи и открити стадиони. Така той дава възможност на феновете да се докоснат до спектатъла, независимо къде седят и по този начин да направи продукцията още по-мащабна. Досега са се състояли 192 концерта пред 3,3 милиона души в 28 държави, а продадените билети са на стойност 380 милиона долара.

Спектакълът е наистина уникален. Декорът на сцената – стената – е двойно по-дълга в сравнение с тази, използвана при шоутата на предишните концерти. Тя е широка 150 метра, висока 12 метра и общо 6000 кв. метра – два пъти по-голяма отпреди и представлява най-мащабната прожекционна повърхност, използвана за концерти на живо. За шоуто на стадиона е създадена нова впечатляваща мултимедия, която може да се прожектира по протежение на цялата стена.

Зашеметяващият спектакъл е изпълнен с невиждани аудио и визуални ефекти, пресъздаващи падането на Берлинската стена, прелитащи самолети и много други. Грандиозното шоу е отличено с няколко престижни награди през последните години, включително за най-мащабно турне на годината, за най-оригинален декор, както и за най-популярно европейско турне на годината на International Live Music Conference в Лондон през март 2012 г. Преди няколко дни Уотърс получи и Top Tour Award за най-печелившо турне на 2012 от наградите на Билборд.

Роджър Уотърс е планирал общо 20 шоута за своето европейско турне догодина, което стартира на 20 юли. То ще се състои на открити пространства и огромни стадиони, включващи някои емблематични като Олимпийския стадион в Рим, Олимпийския стадион в Берлин, Амстердам Арена, както и два спектакъла на Теленор Арена в Осло. За наша радост България също е част от тази обиколка.

На 30 август 2013 година стадион "Васил Левски" със сигурност ще се пука по шевовете за най-зрелищния спектакъл, представян някога у нас. Въпреки тежкото оборудване и изисквания към подобно шоу, билетите у нас ще са на изключително достъпни цени от 65 до 180 лева. Продажбата им стартира на 16-ти ноември, 10 часа, в мрежата на Тикетпро и on-line на ticketpro.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com