Тотално наелектризиране със спектакъла на Хироаки Умеда

5071
Тотално наелектризиране със спектакъла на Хироаки Умеда

Японският артист Хироаки Умеда ще наелектризира българската публика с представленията Haptic и Adapting for Distortion, които ще видим на 5 октомври от 20.00 часа в зала 1 на НДК.

След като покори Азия и Европа, Умеда идва в България, която е една от спирките му в рамките на европейското му пътешествие. Само в последните няколко месеца пърформансите му предизвикаха истински фурор на едни от най-престижните танцови фестивали и сцени в света – Лион, Виена, Дюседлдорф, Брюж, Монреал, Буенос Айрес и Мюнхен.

"Човек-машина в действие" – така го определя вестник New York Times и това е може би най-точната дефиниция за този забележителен артист. Обичайно танцовите компании пътуват с голям екип от танцьори, хореограф, технически директор, специалист по музикално оформление, специалист по видео инсталации и мениджър. Хироаки Умеда, който пристига в София днес, съчетава всички тези професии. Той е автор на музиката и визуалния сценарий към пърформансите, на хореографията и изпълнението, в което плъзгащите се движения сякаш вливат истински ток в тялото му.

Съвременен танц и хих-хоп стилистика се смесват, за да разхвърлят електричество в пространството и да пренесат зрителите в една сюрреалистична вселена. Един човек, една идея и една невероятна вечер, която няма да ви остави да спите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com