Общинският съвет в Шумен против закриването на онкоцентъра

6424
Общинският съвет в Шумен против закриването на онкоцентъра

Общинските съветници в Шумен излязоха със становище относно промяната в закона за лечебните заведения, касаеща сливане на онкологичните центрове с лечебни заведения за болнична помощ, съобщава topnovini.bg.

В становището си общинските съветници декларират безрезервна подкрепа на колегията на „Комплексен онкологичен център – Шумен“ ЕООД /КОЦ/ в предприетите действия и символични протести против промените в Закона за лечебните заведения.

Пациенти, граждани и лекари протестираха пред онкоцентъра в Шумен

Пациенти, граждани и работещи в Комплексния онкологичен център в Шумен излязоха на протест в защита на лечебното заведение, съобщава Да...

“Декларираме категорично несъгласие с планираното закриване на „Комплексен онкологичен център – Шумен“ ЕООД и ще предприемем всички законови мерки за запазване на Онкологичния център като самостоятелно общинско лечебно заведение. Като едноличен собственик на капитала на дружеството, изразяваме категоричното си становище за запазване самостоятелното съществуване на здравното заведение”, се казва в становището на общинските съветници в Шумен.

В аргументите си в подкрепа на самостоятелността на онкоцентъра Общинският съвет посочва, че КОЦ – Шумен покрива в пълен обем комплексното лечение на пациенти с онкологични заболявания. Община Шумен като принципал на лечебното заведение е инвестирала над 6 милиона лв. в създаване на базата на КОЦ – Шумен.

В становището си общинските съветници припомнят и, че във връзка с проект „Създаване на високотехнологичен лъчетерапевтичен център в град Шумен” по Оперативна програма „Регионално развитие” община Шумен е поела ангажимент предназначението на сградата, обект на проекта, да не бъде променяно за период не по-малък от 5 години след приключване на проекта и, че лечебното заведение няма да бъде закрито за период не по-малък от 5 години след приключване на дейностите по проекта, считано от 6 януари 2014 година.

“Категорично отказваме сливането на дружество със 100% общинско участие /ЕООД/ с акционерно дружество със смесена собственост”, се казва още в становището на Общински съвет Шумен.

Лекарите от Онкоцентъра в Русе излязоха на протест

Лекарите от Комплексния онкологичен център в Русе започнаха протест срещу подготвяните промени в Закона за лечебните заведения, с които...

В декларацията си общинските съветници предлагат да се проведе среща между здравния министър д-р Петър Москов, председателя на Общински съвет в Шумен проф. Георги Колев, кмета на Община Шумен Красимир Костов, заместник-кмета по здравеопазване и социална политика Седат Кадир, председателя на здравна комисия към Общински съвет в Шумен д-р Стоян Тодоров, управителя на „КОЦ – Шумен” ЕООД – д-р Сотир Караниколов.

В становището си общинските съветници заявяват, че при нужда биха приели преобразуването на Комплексен онкологичен център в Специализирана болница по онкология с междуобластно покритие, но със запазване на собственост и самостоятелност.

 

 

Шуменските медици канят министър Москов на протест

Протестът на медиците от Комплексния онкологичен център(КОЦ) в Шумен продължи и днес. Целият персонал на здравното заведение излезе пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен