Ще обсъждат отбранителната политика на страната в Шумен‏

4473
Ще обсъждат отбранителната политика на страната в Шумен‏
Снимка: travel-tourism.info

Обществено обсъждане на актуални въпроси за отбранителната политика ще се проведе в Шумен в понеделник от 17 часа във Военния клуб. В дискусията по „Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020”ще участват военни и политически експерти, изтъкнати учени, политолози и общественици. Във форума ще се включат проф. д-р Владимир Чуков, доц. Антоний Гълъбов, полковник Бойко Марков от дирекция „Стратегическо планиране”, Стойко Петров – съветник на министъра на отбраната и Георги Шарков.

Основните теми ще са три – промени и предизвикателства пред отбранителната политика на страната ни, бъдещи параметри на отбранителните способности, заложени в програмата и модернизация на въоръжените ни сили.

След КСНС: Пари за отбрана няма

За 2015 година нямаме възможност и го казвам на всички партньори – първо пенсиите, инфраструктурата, образованието. Това заяви пр...

Кампанията е насочена към няколко целеви групи, съобщиха организаторите. Тава са представители на местните управленски структури, студенти и преподаватели от военните училища и други висши учебни заведения, които имат направления и специалности, свързани с отбраната и сигурността.

На дискусията са поканени областни управители, кметове, съветници и служители в общинските съвети и администрации и в структури, които имат отношение към гражданска защита и военната мобилизация, заети в държавни и частни предприятия с военно производство, офицери от запаса и резервисти, представители на неправителствени организации и медии.

Организаторите канят шуменци да участват в общественото обсъждане.

 

Цел номер едно на отбраната - без зависимост на въоръжаване извън ЕС и НАТО

Постепенно преустановяване на всички зависимости на българските отбранителни способности, потенциално водещи до неустойчивост на външ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен