Шуменски полицаи получиха престижни награди

2224
Шуменски полицаи получиха престижни награди
Снимка: OД на МВР - Шумен

Служители на ОДМВР Шумен получиха награди от конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж”.

Конкурсът е в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе и е учреден през 2009 година и се провежда за осми пореден път. Церемонията по награждаването се проведе в зала „22 септември” на община Благоевград, като бе и номинирана реализация на операция за противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества на територията на област Шумен.

В Шуменско пазят земеделската продукция с полицейски акции

15 специализирани полицейски операции за опазване на селскостопанската продукция са проведени през месец август на територията на РУ Шу...

Служители от сектор “Криминална полиция” при РУ-Шумен пресякоха незаконна дейност с наркотици и не допуснаха разпространението им в област Шумен.

Работата по документиране на престъплението е започнала в началото на месец ноември 2015 година. Предприети са множество оперативно-издирвателни действия за противодействие на престъпление, свързано с разпространение на наркотични вещества. Упоритата, целенасочена и прецизна работа на полицейските служители дала резултат в края на месец февруари 2016 година. На 25 февруари при проведена специализирана операция криминалисти от РУ- Шумен, в града задържаха група от осем лица. В хода й по време на сделка с наркотични вещества, са иззети амфетамини и марихуана. Извършени са лични обиски и претърсване в автомобил, с който са се движили част от заподозрените. Предприето е претърсване в апартамент в града. Иззети са електронни везни, мобилни телефони, дебитни карти, сумата от 980 евро и 200 лева.

Срещу петима от задържаните е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354а ал. 1 от НК, а на трима от тях е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража”. На 25.10.2016 г. Окръжен съд Шумен одобри споразумения, като на две лица са наложени ефективни присъди „лишаване от свобода”, на двама – условни наказания „лишаване от свобода” и на един глоба в размер на 1000 лева.

С действията си служителите на РУ- Шумен неутрализираха дейността на ключово звено в наркоразпространението на територията на областта, и не допуснаха до пазара да стигнат над 500 дози наркотични вещества.

Най-често ползвани сценарии при телефонни измами

Във връзка със зачестилите случаи на телефонни измами, от ОДМВР Шумен разпространиха информация за най-често ползвани сценарии при този...

Екипът от сектор “Криминална полиция” при РУ-Шумен, работил по разкриване на престъплението, е пример за добросъвестно изпълнение на служебните задължения, а превенцията на престъпни деяния, свързани с наркотични вещества, е сред приоритетите за ежедневната им работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШУМЕН:

Мъж и жена теглиха пари от изгубена дебитна карта, но ги хванаха

Наложило се една от раните да бъде шита: Жена осъди община за ухапване от котки

За първоначална вноска за кола: Измамиха мъж от Шумен с над 4 000 лв.

Син преби с юмруци 75-годишната си майка в Шумен

Задържаха мъж за отглеждане на канабис в Шумен

Безплатен абонамент за отличниците: Регионалната библиотека в Шумен ги награждава

Бързал за училище: Заловиха 16-годишен зад волана

Шофьор прегази паднала пешеходка, с опасност за живота е

Остава бедственото положение в шест общини в Шуменско

С огромна разлика: Кандидатът на БСП спечели балотажа в Шумен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен