Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шуменският кмет си направи оценка на работата

29 ноември 2022, 16:43 часа • 2467 прочитания

Като трудна, но успешна оцени третата година от мандата си кметът на Шумен Любомир Христов. По думите му не са се сбъднали очакванията, че като отшуми пандемията, животът ще тръгне в предишния си ритъм.

Бюджетът на Община Шумен за 2022-ра е в размер на 124,4 млн. лева. Към 30 септември изпълненито му е на стойност 82 милиона лева. Постъпилите местни приходи са над 27 млн. лв.

Най-проблемно за общините – каза той пред медиите, - беше осигуряването на финансов ресурс за големите инфраструктурни обекти и това, за съжаление, забави строителството.

Христов поясни, че повечето договори са сключени при едни условия и цени, а сега фирмите работят при съвсем различна ситуация, която се променя непрекъснато. Въпреки трудностите в Шумен за завършени някои от започнатите проекти и продължават с други.

Готови са спортната зала до градския стадион и тренировъчното игрище, зала „Плиска“, социалният блок, кръговите кръстовища към индустриалния парк. Започна обновяването на Летния театър, на Младежкия дом. Изпълнява се проект за покриване на река Енчова, изграждат се две нови платна, велоалея, тротоари. Пред завършване е ремонтът на надлеза по бул. „Ришки проход“ над железопътната линия София – Варна.

„До началото на ноември сме изградили изцяло или частично сме ремонтирали 26 улици в града и кварталите на Шумен. Обновени са 12 обекта – територии за обществено ползване, площадки, тротоари, междублокови пространства и алеи“, отчете още кметът.

 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес