Строители на АМ "Хемус" излизат на протест в понеделник

78060
Строители на АМ "Хемус" излизат на протест в понеделник
Снимка: БГНЕС

 

 

На мирен протест заради неизплатени заплати излизат в понеделник работещите в „Автомагистрали – Черно море”. Той ще се проведе пред сградата на Областната администрация в Шумен. Това обявиха днес от ръководството и синдикалната организация на дружеството.

Служителите имат да получават парите си за април и май, като общата дължима сума е 1 300 000 лева, от които 800 000 лева за заплати и 500 000 лева за осигуровки, информира Радио Шумен.

В строител на магистрала "Хемус" чакат заплати за април и май

Работниците и служителите в „Автомагистрали – Черно море” АД – град Шумен, не са получавали работни заплати за ...

"Забавянето на възнагражденията е заради факта, че не сме получили от агенция „Пътна инфраструктура” парите си за свършената работа по автомагистрала „Хемус”, които са на обща стойност над 12 млн. лева", обяви заместник-директорът по икономическите въпроси Петя Стоянова. Тя допълни, че заплати не получават не само работниците, но и административните служители.

Председателят на синдикалната огранизация на фирмата Господин Янков обясни: „Във вторник ще направим събрание и на него ще бъде взето решение за по-сериозни мерки като затваряне на магистралата. Искаме поне 70-80 % от сумата да бъде изплатена, като остатъкът от нея да се плати до един месец и за това да бъде подписано споразумение”.

Синдикалистът поиска и оставката на шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков, заради твърденията му, че строителната фирма не е представила сертификати за извършените от нея дейности, пише в. "Шуменска заря".

Дължимата от държавата сума в размер на близо 12.7 млн. лв. включва: около 9 млн. лв. за отсечката от магистрала „Хемус” Белокопитово – Панайот Волов плюс пътен възел „Белокопитово”, а останалите средства са за обект в с. Каолиново и пуснатата вече в движение отсечка от АМ „Хемус”. Строителните дейности по частта Белокопитово – Панайот Волов продължават, като общата сума на обекта е 65 млн. лв. Строителните дейности вървят в график, като за всичко свършено по обекта АПИ дължи на „Автомагистрали – Черно море” почти 9 млн. лв., обясни Янков

Кметът поиска АМ "Хемус" да минава по-близо до Велико Търново

Нека се обединим и заедно да лобираме трасето на автомагистрала ''Хемус'' да минава по-близо до Велико Търново. За това призова по врем...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен