В Шуменско пазят земеделската продукция с полицейски акции

2367
В Шуменско пазят земеделската продукция с полицейски акции
Снимка: БГНЕС

15 специализирани полицейски операции за опазване на селскостопанската продукция са проведени през месец август на територията на РУ Шумен, Нови пазар, Каолиново и Велики Преслав. Извършени са проверки на над 350 души, на близо 250 моторни превозни средства, съобщават от ОД на МВР - Шумен.

През месеца са проверени два пункта за изкупуване черни и цветни метали, 44 други обекти, както и охраната на 30 земеделски кооперации. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 82 акта, по Закона за движение по пътищата- 57. Установени са девет административни нарушения по Кодекса за застраховането. За различни нарушения са съставени и 108 глоби с фиш.

130 души са задържани в центъра на София при акция на МВР и ДАНС

И в този час продължава специализираната акция на ДАНС и МВР за задържане на нелегални имигранти, казаха от пресцентъра на Вътрешното м...

В началото на месец август са регистрирани две кражби на царевица от ниви в село Бяла река, като извършителите им са установени. Пет сигнала за кражба на орехи от масив в землището на село Байково е подал през месеца кметът на населеното място. В хода на проведените мероприятия извършителите на посегателството са установени. Кметът на село Добри Войниково също е подал сигнал за две кражби на орехи от масив край селото. Извършителите са установени.

Кражби на орехи са регистрирани още в село Студеница, в землището на Каолиново, в землището на село Пристое. Продължава работата по установяване на извършителя на посегателство на четири овце и коч от частен дом в село Цани Гинчев, на шиле, откраднато от селскостопански двор в село Зайчино ореше и на теле, откраднато от селскостопанска постройка в село Браничево.

През месец август е регистрирана кражба на 150 кг. фуражна царевица от нива в землището на село Войвода. Установен е извършител на кражба на 150 стръка тютюневи насаждение, извършена от земеделска нива в землището на село Тъкач. През месеца са проведени 83 работни срещи с кметовете на населени места и 38 срещи с управители на фирми и земеделски производители за предприемане на съвместни мерки по създаване на организация за охрана на посевите, местата за складиране на зърно и осъществяване на контрол по изкупуване на селскостопанска продукция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен