Директорката на Болградската гимназия Снежана Скорич: Благодарни сме за подкрепата

8208
Директорката на Болградската гимназия Снежана Скорич: Благодарни сме за подкрепата
Снимка: iStock/Guliver

Група преподаватели и ученици от Болград са на посещение в Сливен по покана на Областна администрация.

Вчера гостите от Украйна посетиха сливенската Природоматематическа гимназия „Добри Чинтулов“, след което бяха посрещнати от заместник-областните управители Димитринка Петкова и Камен Костов. На срещата присъстваха и общественици, допринесли за развитието на двустранните контакти.

Легендарният борец и кечист Кърт Енгъл осиновява българче

Олимпийският шампион в борбата от 1996-а и бивш кечист - Кърт Енгъл, е на път да осинови българско дете от Сливен, съобщи самият той в ...

През последните няколко години връзките между Болград и Сливен се разшириха благодарение на съвместната работа по проекти, обмена на делегации, даренията на научна и художествена литература и заради съществената подкрепа на oбщина Сливен и сливенската областната администрация за честването на 160-та годишнина от създаването на първата българска гимназия, създадена в Болград през 1858 г.

В навечерието на забележителния юбилей Областната администрация в Сливен инициира национален ученически конкурс за есе „160 години Болградска гимназия – извор на родолюбие“, а Община Сливен проведе поредица от благотворителни събития за подпомагане на юбилейните чествания.

„Искам специално да изразя нашата благодарност на местната управа на град Сливен, на неправителствените организации и всички хора, които се включиха в инициативите. За нас беше много голяма чест това, че ученици от цяла България знаят и пишат за Болградската гимназия. Организираните от вас инициативи ни дадоха възможност да попълним нашата материално-техническа база и заедно с да отделим средства, за да направим нашия юбилей на подобаващо високо ниво, да посрещнем нашите високи гости, в лицето на министър-председателя на Р България, вицепрезидента, министъра на образованието“, каза по време на срещата в Сливен директорката на елитното учебно заведение Снежана Скорич. „Много сме впечатлени от богатата програма, която бе организирана за нас тук, но особено ни впечатли посещението в град Котел, родното място на патрона на нашето училище Георги Сава Раковски. Там ние имахме възможността да се докоснем до живата история, защото за нас Георги Раковски не е просто патрон, а изключителна личност, пример за нашите възпитаници, със своята неуморна активност, будност и патриотизъм“, изтъкна Снежана Скорич, припомняйки, че Болгардската гимназия е дала на България много от първите следосвобожденски дейци – държавници, научни, политически и военни дейци. „Днес ние продължаваме да възпитаваме поколения от умни и будни млади хора, които правят своя избор да учат и се реализират в България“, добави тя.

Директорката на Болгардската гимназия връчи на Областната администрация в Сливен специален плакет, изработен за юбилея на училището, в знак на благодарност за безкористната подкрепа.

Младоженци дариха 1000 лв. на неонатологията към МБАЛ "Д-р Иван Селимински"

Младоженци направиха дарение на Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Сумата е 1000 лева, които са за...

„За нашите предци България си остана копнеж, трепет, мечта, която те не успяха да осъществят, но ни завещаха. Днес ние сме щастлив, че можем да бъдем тук и да напълним очите и сърцата си с България“, споделиха още гостите от Украйна.

На срещата бяха обсъдени и бъдещите стъпки на сътрудничество на Сливен с Болград и Болградската гимназия. Предложена бе и следващата тема за конкурсно есе: „Докосване до България“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЛИВЕН:

11 арестувани след спецакция в Сливенско

Държавна помощ за болницата в Котел: Правителството трябва да реши

Полицаи спасиха удавник в Сливен

Свещеници от Сливен излизат на протест: Несъгласни са със Светия синод

След дълго ходене по мъките: Върнаха шофьорската книжка на оправданата за дрифтиране в двора на КАТ

Издирват 18-годишно момиче от Сливен (СНИМКА)

Наказание за диспечера, отказал линейка на жена в Сливен

Отказаха й линейка: Жена почина в такси напът за болницата

"Спукаха му главата": 8-годишно дете е пребито, докато си купува вафли в село Градец

Сливен се сбогува с митрополит Йоаникий

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com