X
 
 

Намериха останки от прасета и в напоителния канал край Тополчане

3341 5
Намериха останки от прасета и в напоителния канал край Тополчане
Снимка: Getty Images/Guliver
Продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол при село Крушаре от недоволни от предприетите мерки от правителството за справяне с африканската чума по свинете, предаде БНР.

Протестиращите от няколко дни пускат сигнали до властите за намерени незагробени останки от ликвидирани прасета, отглеждани в домашни ферми. От събота до понеделник бяха открити чували в останки в дере на изоставен път край село Гавраилово, в река Тунджа и напоителния канал край село Тополчане.

Свиневъди отново предупреждават за поскъпване на свинското месо

„Ако отиде българското свиневъдство, ще ядем само вносно свинско месо, цената му ще се вдигне двойно и малко ще са хората, които ...

Последният случай на изхвърлени животински органи и кожи бе от вчера късния следобед в напоителния канал край Тополчане. Кметът на селото Петър Илиев заяви, че вероятно торбите са изхвърлени някъде другаде, а водата ги е довлякла до вратите на шлюза.

"Може тука до някой ден и други да дойдат, защото са стените, на което се влива надолу по канала за Тунджа и другия, който отива за Горно Александрово за напояване на посевите на хората", обясни той.

Пламен Иванов, директор на „Напоителни системи“, коментира, че ще вземат проби от водата, за да се определи дали е годна за поливане. "Обезателно ще потърсим и мнението на специалистите", посочи още Иванов.

Специалистите от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) не пожелаха да обявят какви са мерките, които се предприемат в подобни случаи.

Свиневъди: Икономически интереси стоят зад масовото клане на прасета

Протестиращите при село Крушаре изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов, ресорните министри и директора на Българската агенц...

В следващите дни предстои заседание на областната епизоотична комисия, на която се очаква да се предприемат мерки срещу незаконното изхвърляне на животински останки.

Припомняме, че по-рано във Facebook беше публикувано видео, показващо трупове на разчленени прасета, които са събрани в чували и захвърлени в Сливенския Балкан. Подробности по тази тема може да прочетете и в този материал.

Междувременно стана ясно, че положителна проба за болестта африканска чума е установена и при свинете в село Желява, Софийско.

Actualno.com

Етикети:

 • Министърството на Розово Масло : 5 Министърството на Розово Масло : преди 6 месеца Профил на трол?
  миризмите да се търпят . Да се дава ТРОЙНА , безплатно .
 • При нашенската бедност : чудо -Бойко още на власт ! 4 При нашенската бедност : чудо -Бойко още на власт ! преди 6 месеца Профил на трол?
  Да разстрелим с автомати тези болни працета .
 • Купи ножа! 2 лева. 3 Купи ножа! 2 лева. преди 6 месеца Профил на трол?
  отрежи глави . 2 лева . Ето , развитие на основните цености в замисъл на средно-селско-статистическото население .
 • улица Марс , блок 70 , 1000 София 2 улица Марс , блок 70 , 1000 София преди 6 месеца Профил на трол?
  На планета марс Баба Явя ще оглежда огромни працета !
 • Cessio Legis - акцецоарност 1 Cessio Legis - акцецоарност преди 6 месеца Профил на трол?
  не е проблемът на онези вътре играта , на онези в околната обвивка : право-охранителниците . Но , и това си е брънката , едното , както и другото . Даже да хванат някой . Нямаме адекватно за условия на степен на индустриализация законодателство . Нямаме адекватно програма за наблюдение , подпомагане , развитие предвид малките стопани , сиреч Баба Яга и козите нейните. Нямаме средно и малки предпр виж още ›› иятия целенасочено инфраструктурно развитие от страна на централните ни органи - на централното си делят парите за 1000 София , ул. Марс , бл. 70 , където помежду друго се намира и телефонен пост на офшорките . 1 цяло 2 милиярда авансови зелени внесени пари в зеленото , а след четири години ще видим , колкото си е останалото от офшорката "улица Марс , блок 70 , 1000 София".