Общинският съвет на Сливен решава какво да прави с проблемната пирамида в центъра

4737
Общинският съвет на Сливен решава какво да прави с проблемната пирамида в центъра

Общинският съвет може да реши съдбата на пирамидата до общината, тъй като съществуването йне е от компетенцията на кмета на Община Сливен, съобщи заместник-кметът Стоян Марков. Той припомни, че до Общински съвет Сливен е направено предложение от Сдружение „Сливналии за развитие на образованието и културата” за поставяне на географски знак със световните посоки в площадните пространства около общината.

От своя страна местният парламент е дал съгласие за поставянето на географски знак, а упълномощен член на Сдружението е подал заявление до главния архитект на Община Сливен за издаване на разрешение за поставяне на обекта, посочва Topnovini.bg.

Хасан и Ибрахим ще участват в концерт от цикъла "Младите таланти на България" в Сливен

Симфоничен оркестър - Сливен ще изнесе първия си за сезон 2015-2016 година концерт от цикъла "Младите таланти на България". Това обяви ...

„Бившият кмет на Община Сливен е имал право в седем дневен срок от постановяването на решението на ОбС – Сливен да изкаже своето становище за монтирането на географския знак, но не го е направил.

Сред обществеността на Сливен има най-различни мнения - от запазване със изменение до премахване. Сега съдбата на знака, изразяваща се в запазване, изменение или премахване, би могла да бъде единствено определена от Общински съвет – Сливен, тъй като той е органът, който може да вземе ново решение, съобразено с общественото мнение.

Марков посочи, че поставянето на пирамидата е законосъобразно и не е в нарушение на проект „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“. Той изрази надежда, че правилното решение за съдбата на пирамидата ще вземе Общински съвет – Сливен.

 

Осъдиха за подкуп двама данъчни инспектори от Сливен

Двама данъчни инспектори от Сливен са осъдени за подкуп. Върховният касационен съд е потвърдил решението на двете по-долни инстанции за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com