Призоваха да не се закрива Центърът за кожни заболявания в Сливен

410
Призоваха да не се закрива Центърът за кожни заболявания в Сливен

Управителят на Центъра за кожни и венерически заболявания в Сливен д-р Мая Миланова, д-р Антонина Нинова, която от трийсет години завежда серологичната лаборатория за изследване на сифилис и оглавява кабинета за болести, предавани по полов път, участваха в председателски съвет на Реформаторския блок.

Тема на съвета за пореден път беше бъдещето на Центъра, намерението за който е да бъде закрит и дейността му прехвърлена към областната болница. Съображенията за това предложение са икономически – лошото финансово състояние на лечебното заведение.

Кметът на Сливен горд, че в града се обучават специалисти по здравни грижи

Кметът Стефан Радев приветства участниците в Научната конференция на тема „Съвременни тенденции в здравните грижи“, която с...

Решението на съвета е да предложи на общинското ръководство да не се избързва със закриването, а да се проведе един по-сериозен дебат с участието на специалисти и с представянето на конкретните данни – както за икономическото състояние на центъра, така и за движението на заболеваемостта сред населението. В последните години, тревожат се специалистите, има увеличение на заболелите от сифилис. Особено висока в момента е заболеваемостта в Община Твърдица.

Тревогата е, че областната болница няма пътека, по която да се лекува например сифилиса у 7-годишно дете, какъвто случай са имали преди седмици. Трябва да се има предвид и това, че по принцип лечебните заведения не са на печалба, но при добро управление преди години Центърът е внасял дивиденти в общинската хазна.

Да се претеглят всички аргументи, преди да се пристъпи към някакво действие, за да не се изправяме за пореден път пред печалните последици от погрешно взето решение – е мнението на специалистите.

 

В Сливен обещаха съдействие на майките на деца с увреждания

Майки на деца с увреждания от Сливен предложиха промени в изпълнението на проект „Подкрепа и разширяване на дейността за почасово...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com