Протестиращи сливенчани поискаха оставката на Общинския съвет

13255
Протестиращи сливенчани поискаха оставката на Общинския съвет

Протестиращи граждани поискаха оставката на Общински съвет - Сливен, предаде "Фокус". Поводът са високите заплати, гласувани от общинските съветници.

На нарочна пресконференция протестиращите, които по-рано присъстваха на заседание на общинския съвет и освиркаха общинските съветници, обявиха, че ще поискат свикването на общо градско събрание. На него трябва да бъде гласувано недоверие на този общински съвет, да бъде поискана оставката му и насрочване на нови местни избори.

Сливен ще тегли заем за строежа на водния си цикъл

Община Сливен възнамерява да тегли заем от 4 800 000 лева от фонд "ФЛАГ" за съфинансиране на водния цикъл на града. Това съобщи на прес...

Такова събрание според един от протестиращите Йордан Чолаков ще бъде свикано до седмица-две.

По-рано протестиращите организираха подписка с искане за намаляване заплатите на общинските съветници и прекараха близо седмица в палатков лагер.

Междувременно общинските съветници за пореден път не гласуваха намаление на заплатите си. Така остава в сила приетото през януари решение на ОС-Сливен съветниците да получават 60 на сто от възнаграждението на председателя им за съответния месец.

По думите на заместник-кмета по финансите Румен Андонов заплатата им възлиза средно на 830 лева, като сумата се увеличава в зависимост от участието на съветниците в комисии, информира БТА.

Общината се зае да подобрява движнието в Сливен

Десетки граждани на Сливен се събраха днес пред Стария бряст в центъра на града на протест срещу безобразията по пътищата. Протестът ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com