Съдът остави в ареста 18-годишния, обвинен за убийство при пиянска свада в Смолян

4441
Съдът остави в ареста 18-годишния, обвинен за убийство при пиянска свада в Смолян
Снимка: Thinkstock

Окръжният съд в Смолян остави в ареста 18-годишния Антон Петков, обвинен за убийството на 24-годишния Никола Мавродиев тази неделя в центъра на Смолян

Държавното обвинение внесе иск за най-тежката мярка за неотклонение, тъй като има опасност обвиняемият да се укрие, предаде БНР.

Млад мъж е убит след пиянска свада

Меле между 20-годишни младежи, станало рано тази сутрин в Смолян, завърши със смърт. Около 05.00 часа на пешеходен мост на булевард &...

"Искането на Окръжна прокуратура - Смолян за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" беше уважена от съда и Окръжен съд - Смолян взе най-тежката мярка по отношение на обвиняемия, тъй като към настоящия момент от доказателствата може да се направи обосновано предположение, че е извършено престъплението, за което е привлечен като обвиняем, и има реална опасност деецът да се укрие. Това са предпоставките на закона. Съдът прецени, че са налице и затова беше взета тази мярка", посочи наблюдаващият прокурор Недко Симов. 

Защитата на Антон също поиска "задържане под стража". "Аз също поисках момчето да остане в ареста, тъй като общественото мнение в града е крайно отрицателно и негативно настроено към него, наред с това, че имаме достатъчно данни, че се отправят и са отправени..., а имаме и данни и че реални действия, активни действия са били извършени от страна на приятели на пострадалото момче, което за мен говори, че не е изключено да се стигне до нещо още по-сериозно - до вендета, което, моето желание е именно тази гледна точка - да предотвратим подобно нещо - за в бъдеще да не се случи. Да не стане така, че един човешки живот си отишъл - да си отиде още един човешки живот. Това не бива да го допускаме по никакъв начин", мотивира се адвокат Стойчо Братанов. 

Съсипана, майката на Антон - Лариса - ридаеше. "Искам да изпратя съболезнования на родителите. Загинало дете, защото станал просто глупав, нещастен случай. Това е чисто нещастен случай. По глупост, детска глупост", каза тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян