Какви са условията за бизнес с Канада, разясняват в Пловдив

662
Какви са условията за бизнес с Канада, разясняват в Пловдив
Снимка: Божилова
Днес в Пловдив се провежда бизнес-форум, на който представители на посолството на Канада и на Българо-канадската бизнес мрежа разясняват на заинтересовани предприемачи подобрените условия за търговия с Канада. Факт е споразумението между страната и Европейския съюз, то действа вече една година и европейският износ се е увеличил с 14%, но България не е сред големите партньори, обяснява Алекс Нестор, зам. председател на Българо-канадската бизнес мрежа. Разчита се на предприемчивостта и инициативността на бизнеса от двете страни, затова са нужни тези срещи. България изнася предимно продукти на хранително- вкусовата и на текстилната промишленост, както и на някои елементи от машинната индустрия, каза той.

Канада е световният лидер в производство на авточасти, а България има ресурс за аутсорсинг и за производство на елементи, има една-две компании, които вече инвестираха в Тракия Индустриална зона край Пловдив. Отмяната на визите също способства за по-добрия бизнес климат. След срещата в Пловдив, предстоят подобни срещи в Стара Загора, Бургас и други водещи в бизнеса български градове. 

Близо 600 деца са се включили в Европейската седмица на професионалните умения

587 ученици от началния и прогимназиалния курс са се включили в Дните на отворените врати на 26 фирми от Старозагорска област, които са...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители