Иван Гешев и Пламен Георгиев с награди от община Благоевград

8105
Иван Гешев и Пламен Георгиев с награди от община Благоевград
Снимка: община Благоевград
Днес в Благоевград, за десета поредна година, се състоя награждаването в памет на Джовани Фалконе - италиански гражданин, убит от мафията. Събитието премина под надслов "Страхливият умира всеки ден, смелият само веднъж". Специално за знаменитото събитие пристигна и италианският посланик в България Стефано Балди, който заедно със зам.-кмета на града Христина Шопова откриха церемония.

"Фалконе не беше нито първият, нито последният магистрат, убит от престъпните кланове, но точно неговото име се превърна в символ на войната срещу организираната престъпност. Достоен човек, който се бори срещу корупцията и мафията, давайки живота си и превръщайки се в пример за всички последвали го. Не трябва да забравяме, че в България работят много достойни хора в тази сфера, хора, които не спят нощем, който се грижат за това ние да спим спокойно и да отглеждаме децата си в по-добър свят. Пожелавам здраве на вас и вашите семейства, сила да продължите. Бъдете смели, внимателни и безкомпромисни”, каза зам.-кметът на община Благоевград. "

Посланникът на Италия беше по обран в думите си, като не скри възхита си от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и от Христина Шопова за добрата организация и усилената работа по събитието. Сред наградените, въпреки че не присъстваше на церемонията, беше и зам.-главния прокурор Иван Гешев. Другата награда отиде при председателя на КПКОНПИ - Пламен Георгиев. Голямата международна награда беше връчена на Алфонсо Сабела - италиански магистрат. С допълнителни награди бяха удостоени и десетки магистрати, прокурори, съдии и полицаи, заради отдадеността в своята работа и високия си професионализъм.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители