30 000 търговци от София вече имат онлайн връзка с НАП

3832
30 000 търговци от София вече имат онлайн връзка с НАП

По-малко от два месеца преди изтичане на законовия срок, дистанционна връзка с НАП имат близо 30 000 касови апарати на търговци от София. Това показва справка на агенцията към 7 февруари 2012 г. В целия регион, обслужван от столичната НАП – София град, София област, Благоевград, Перник и Кюстендил, броят на фискалните устройства вързани дистанционно с приходната администрация е почти 40 000, предаде АСН.

Най-голям е броят на касовите апарати с дистанционна връзка в обектите за търговия на дребно с хранителни стоки. Само в София, онлайн връзка с НАП вече са направили близо 2000 търговци на храни, а в целия регион – 3 490. В челната десятка по активност в столицата попадат и обектите, в които се предлагат фармацевтични стоки на дребно - 1380, обектите в които се предоставят медицински услуги – 1243, питейните заведения – 969. С дистанционна връзка са и 314 туроператорски фирми, 228 заложни къщи, 44 обекта за залагания и хазарт в столицата. С НАП към момента са вързани и 96 кина, театри и концертни зали, 29 библиотеки, музеи и галерии в София.

До днес самоосигуряващите се могат да променят вида на осигуряването

До края на януари самоосигуряващите се могат да променят вида на осигуряването си, припомнят от Националната агенция за приходите. Те з...

От приходната агенция отново напомнят, че в края на март изтича срокът, в който всички притежатели на фискални устройства, трябва да ги свържат онлайн с НАП. Ако не направят връзка в законовия срок, търговците рискуват да бъдат глобени до 10 000 лв., а обектът им да бъде запечатан. От 1 април данъчните инспектори започват масови проверки в търговските обекти.

Над 80 % от работещите в момента касови апарати могат да бъдат модифицирани, като не се налага купуването на ново фискално устройство. Електронен справочник в сайта на НАП – www.nap.bg, позволява проверка дали един касов апарат може да бъде доработен за да отговори на изискванията на наредбата за отчитане на продажбите.

Допълнителна информация за свързването на касовите апарати със сървърите на НАП търговците могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна. Освен това, желаещите могат да се консултират с експерти на НАП всеки четвъртък от 14.00 ч. до 16.00 ч. в приемната на ул. „Аксаков” №21 в София. Полезна информация за онлайн връзката на фискалните устройства с НАП се съдържа и в специалната брошура, разпространявана във всички офиси на приходната агенция

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com