60% е ледоходът по Дунав

4547
60% е ледоходът по Дунав
Корабоплаването е силно затруднено

До 60 процента достига ледоходът по Дунав днес. Корабоплаването е силно затруднено, съобщи директорът на агенцията "Проучване и поддържане на река Дунав" Павлин Цонев. Край Силистра и Тутракан ледоходът е 60 процента, а при Русе - 30.

Крайбрежният лед при Силиства е "навлязъл" до 30 метра в реката, съобщиха от силистренското представителство на агенцията за проучване и поддържане на плавателния път по Дунав. Температурата на въздуха е минус 7.4 градуса, а на водата в Дунав - нула градуса. Минималната температура, измерена сутринта, е минус 10 градуса.

Автомонтьорите най-щастливи от студа

Автомонтьорите удариха бинго в лошото време и студа, тъй като в подобни условия има повече катастрофи и им се създава работа, пише в. ...

Пътищата в Силистренска област са заснежени и има частични заледявания. През нощта са работили 22 почистващи и опесъчаващи машини. Остава затворена отсечката между селата Богорово и Кайнарджа по пътя от Силистра за Добрич. Обходният маршрут е през село Войново.

Хидрографският кораб "Вит" продължава да демонтира плаващите навигационни знаци по реката. Те са общо 103, като до момента са прибрани една четвърт от тях, обясни Цонев.

По думите му, въпреки че днес ледоходът по Дунав край Русе е намалял, това е временно явление. Заради ниските температури, които се очакват в началото на следващата седмица, има вероятност той отново да се увеличи.

Термометрите в крайдунавския град тази сутрин отчетоха минус 8,8 градуса, съобщиха от хидрометеорологичната станция. БТА

Сегашната зима все пак няма да е най-студената в историята на Европа

Въпреки големите студове в Европа, в Световна метеорологична организация към ООН се съмняват, че тази зима ще е най-суровата в историят...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com