Армията участва в спасителни действия в наводнените райони

4416
Армията участва в спасителни действия в наводнените райони

Два екипажа на вертолетите "Кугър" извършиха днес евакуационно-спасителни полети в наводнените райони в област Хасково, съобщават от пресцентъра на МО.

Полетите на вертолетите "Кугър" са извършени в сложни метеорологични условия, с включени системи за противообледеняване и при пълно спазване на мерките за безопасност, посочват от МО.

Наводненията взеха поне 8 жертви. Обявяват Ден на национален траур!

Осем са жертвите от наводненията в Хасковско, съобщиха от пресцентъра на МВР. Продължават спасителните дейности в община Харманли. Смър...

Към момента военнослужещите от военно формирование 52 740-Хасково са евакуирали осем човека от наводнени къщи и пет автомобила от река Бисерска. Към района на бедствието пътува инженерна група от 12 военнослужещи от военно формирование 44 220 - Пловдив с четири машини КРАЗ 255. Модулна група за действие при зимни условия от военно формирование 22220 - Сливен се е включила в оказването на помощ на бедстващото население в района на село Медвен, Сливенско.

Всички модулни формирования на Българската армия от Южна България са приведени в готовност, за да участват в спасителни действия при поискване, посочват още от МО. Три вертолета "Кугър" също са в готовност да се включат в помощ на населението. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com