Без лихви за парно до пролетта

7120
Без лихви за парно до пролетта

Върху сметките за парно, които са изчислени на базата на прогнозните дялове от топлинните счетоводители, да не бъдат начислявани лихви за забавено плащане. Това поиска столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде Стандарт нюз.

Според нея лихва трябва да се начислява едва след края на отоплителния сезон, когато бъде засечено колко точно е потребил всеки абонат. Промяната в правилата трябва да стане чрез изменение на Наредбата за ценообразуването на топлинната енергия, която се подготвя от Министерството на икономиката.

Метрото свързва 70% от София

Метрото ще свързва 70% от територията на София след 2015 г., съобщи столичният градоначалник Йорданка Фандъкова. Сега се прави разширен...

Според Фандъкова трябва да бъде въведен таван на дела на сградната инсталация, който се начислява в сметката на всеки отделен абонат.

"Недопустимо е при някои клиенти 60-70% от сметката да се дължи на общите части на сградата", заяви Фандъкова. Тя се обяви и за поетапно преминаване към реални сметки за парно. Това може да стане чрез ежемесечно отчитане на топломерите, включително и абонатите на "Топлофикация" да могат да правят самоотчет, обясни столичният кмет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com