Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов на награждаването на бургаските лекари: Къде е тоя, якият касапин?

25 юли 2012, 14:04 часа • 8160 прочитания

Къде е тоя, якият касапин, свойски и народностно попита премиерът Бойко Борисов при награждаването на лекарите, грижили се за пострадалите израелски туристи при атентата в Бургас, предаде БГНЕС.

Думите му предизвикаха лек смут и срамежливи усмивки сред присъстващите лекари. За сметка на тях министрите Делян Добрев и Десислава Атанасова бяха доволни и вдъхновени от крилатите думи на премиера, които напомняха за едно минало време и хумора на един негов предшественик и бос, известен като "човек от народа".

Лекарите, които се погрижиха за израелските туристи след атентата на 18 юли, получиха специални награди от Министерството на здравеопазването.

"Още веднъж да благодарим на всички доктори, медицински сестри, санитари, доброволци, специално да благодаря на тези доктори от ВМА, които за по-малко от 30 минути съумяха с личните си автомобили да дойдат на аерогарата и да излетят със самолета за Бургас, на тези, които са били на почивка и само като са чули за тежкия инцидент от плажа са отишли, слагат престилки и ръкавици, влизат и започват да оперират", каза Бойко Борисов вече сериозно.

Редактор: Ая Косарова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес