Борисов на награждаването на бургаските лекари: Къде е тоя, якият касапин?

8178
Борисов на награждаването на бургаските лекари: Къде е тоя, якият касапин?

Къде е тоя, якият касапин, свойски и народностно попита премиерът Бойко Борисов при награждаването на лекарите, грижили се за пострадалите израелски туристи при атентата в Бургас, предаде БГНЕС.

Думите му предизвикаха лек смут и срамежливи усмивки сред присъстващите лекари. За сметка на тях министрите Делян Добрев и Десислава Атанасова бяха доволни и вдъхновени от крилатите думи на премиера, които напомняха за едно минало време и хумора на един негов предшественик и бос, известен като "човек от народа".

Лекарите, които се погрижиха за израелските туристи след атентата на 18 юли, получиха специални награди от Министерството на здравеопазването.

"Още веднъж да благодарим на всички доктори, медицински сестри, санитари, доброволци, специално да благодаря на тези доктори от ВМА, които за по-малко от 30 минути съумяха с личните си автомобили да дойдат на аерогарата и да излетят със самолета за Бургас, на тези, които са били на почивка и само като са чули за тежкия инцидент от плажа са отишли, слагат престилки и ръкавици, влизат и започват да оперират", каза Бойко Борисов вече сериозно.

Израелците отменили 23 чартъра до България

До края на август има отменени 23 чартърни полета от Израел, което прави около 3000 души. Цифрата не е голяма на фона на общия брой т...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com