Борисов продължи: Хората се радват на ордени, кучето - на месо!

7947
Борисов продължи: Хората се радват на ордени, кучето - на месо!
Защо се дава орден на Марин за помилване на престъпници, попита премиерът

Премиерът Бойко Борисов продължи да задълбава в обясненията си около вчерашните си изказвания за кучето, открило трупа на Мирослава от Перник.

"Хората се радват на ордени, а кучето - на месо. Нещо пак ли съм сгрешил или обидил някого", запита премиерът Бойко Борисов в НС.

Премиерът се извини!

Премиерът Бойко Борисов се извини за неподходящите си изказвания около убийството на Мирослава от Перник. Министър-председателят шокир...

Обръщайки темата към наградите, които получават хората, премиерът заяви, че вицепрезидентът Ангел Марин не е трябвало да получава орден "Стара планина" заради това, че е помилвал толкова престъпници.

"Не вярвам, че именно това е неговата заслуга да получи орден от президента Първанов. Казал съм това за кучето на Червения кръст, полицейските кучета са неразделна част от нас, те са помощници и много пъти вършат повече работа от всички останали", продължи Борисов.

Вчера съм изказал и съболезнования, и извинения на майката и на сестрата, много преди да се опитате да направите тази инсинуация, заяви Борисов по повод отзвука от убийството на Мирослава Николова от Перник.

Запитан дали смята, че изказването му за пържолите и кучето е уместно, Борисов каза: "За кучето и пържолите като награда за един наш огромен съюзник в разкриването и в борбата с наркотиците, и когато се върви по следи, както и в случая, вие просто го закачихте - едно с друго изказване. Може би да не е бил уместен". Приемете го, и именно затова съм поднесъл извиненията си, и в същото време, повтарям, единственото, което съм искал да отлича, е заслугата на четириногото в намирането", коментира премиерът.

Борисов поел ангажимент към семейството на Мирослава

Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент към семейството на Мирослава от Перник във връзка с информация, дадена от тях. Това съобщи ли...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com