X
 
 

Дани Каназирева: Не консумирайте риба от р. Марица

2736 1
Дани Каназирева: Не консумирайте риба от р. Марица
Снимка: Actualno.com
"Предприети са всички мерки, институциите работим съвместно, а населението да не консумира риба и да не ползва вода от реката в района на замърсяването", призова областният управител на Пловдив Дани Каназирева по повод ситуацията с откритата мъртва риба.

Припомняме, че днес на Спешен телефон 112 бе получен сигнал за голямо количество мъртва риба в река Марица при моста на квартал "Полатово" в Стамболийски. Незабавно са уведомени МВР, РИОСВ, Басейнова дирекция и Областната дирекция за безопасност на храните (ОДБХ) в Пловдив. Това съобщи областният управител Дани Каназирева. Тя и представители от всички иснституции извършиха спешна проверка на мястото.

Откриха тонове мъртва риба в река Искър

Тонове мъртва риба бяха открити в река Искър, близо до врачанското село Лютиброд. Местните хора са се надявали, че след затварянето на ...

Към момента е установено, че източникът на замърсяването на реката е край Пазарджик, като по течението на водоема е стигнало и до района на Пловдив. По случая е сезирана прокуратурата и в 2-те области и е образувано досъдебно производство. Органите на реда охраняват засегнатите зони. Взети са проби, като първите резултати от бързите тестове се очакват в късния следобед днес.

Първоначалните данни говорят за токсично отравяне, затова и предприетити мерки са много сериозни. Изпратили сме съобщения до общините Пловдив и Първомай за да информират и предупредят населението да избягва консумацията на риба от река Марица, както и да ограничи достъпа на хора и животни до водата, докато не се изяснят причините и естеството на замърсяването", коментира Каназирева. По думите й е подадена информация и към ВиК – Пловдив да се следи качеството на питейната вода и, ако е необходимо, да се вземат проби от водоизточниците до изясняване на случая.

Actualno.com

Етикети:

  • БОКо Мето Борисов 1 БОКо Мето Борисов преди 4 седмици Профил на трол?
    Абе всичко се изКаназири, бе?! Сега като пренасоча водите на Белмекен към Перник, Марица при Пловдив ще пресъхне и рибата ще изкочи на сухото дъно! И ще почнат да ядат повече от политическа партия държвана (и партийна) риба без да платат за разрешително, лиценз, ТОЛ-Такса, ....