X
 
 

Множество мъртви риби в р. Марица между Стамболийски и Пазарджик

2187 0
Множество мъртви риби в р. Марица между Стамболийски и Пазарджик
Снимка: ОЗБГ
Стотици тела на мъртви риби изплуваха тази сутрин от река Марица. Това е забелязано край селата между Стамболийски и Пазарджик, информира БТВ. Течението на водите носят мъртвата риба повече от 7 часа. Някои от видовете са сомове, достигащи 10 килограма. За извънредната ситуация вече са уведомени (Регионална инспекция по околна среда и водите) РИОСВ и Икономическа полиция. Общински охранители в Стамболийски съветват хората да не консумират мъртвата риба, тъй като вероятно е отровена.

Сезирана е и прокуратурата в Пазарджик. Междувременно, в пазарджишка фирма за преработка на пластмаси се извършва проверка от компетентните органи. Според РИОСВ същата компания вече е била санкционирана два пъти за подобни нарушения. Проверката е била провокирана от това, че във водите на река Марица в региона са били открити пластмаси, за които се предполага, че са вероятният причинител за масовото измиране на рибата. От фирмата отричат те да носят вина за случилото се, съобщава БТВ.

Откриха тонове мъртва риба в река Искър

Тонове мъртва риба бяха открити в река Искър, близо до врачанското село Лютиброд. Местните хора са се надявали, че след затварянето на ...

Actualno.com

Етикети: