Дончев: Между Брюксел и Перник не мога да се оженя

6226
Дончев: Между Брюксел и Перник не мога да се оженя

Да ви приличам на младоженец в момента. Между Брюксел, София и Перник, и всички задачи, които имам, не ми остава време да се оженя.

Това каза министър Томислав Дончев пред bTV.

Преди време премиерът Бойко Борисов възложи на Дончев да сключи граждански брак. Дата за сватбата беше насрочена за 14 октомври.

"Въпреки че датата е хубава, ще се наложи малко отлагане. В най-добрия случай, след като приключа всички ангажименти, които имам към Перник", смени темата на разговор министърът. Той изрази надежда, че работата в пострадалия от земетресението район ще приключи по-рано, вече са поръчани и първите нови сглобяеми къщи.

"Чакаме от общината предложения за помещенията, които ще използват за настаняване при кризисни ситуации, ще осигурим финансиране – за лицата, които никога не са притежавали собственост, не подлежат на подпомагане от Ведомствената комисия, а те трябва да бъдат настанени някъде през зимата", уточни министър Дончев.

До момента 300 домакинства като минимум са получили директно подпомагане от Ведомствената комисия, някои от тях в щедри, достатъчни мащаби, каза още Томислав Дончев. По думите му, усилията са съсредоточени към най-тежко пострадалите. Преди зимата проблемите ще бъдат решени, заяви той.

Редактор: Ивайло Кючуков

Кабинетът все пак вярва: ОЛАФ ще помогне за "Белене"

ОЛАФ има компетенции като разследва злоупотреби с европейски пари. Не виждам да има проблем високата експертиза от колегите в службат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com