Двама нападнаха и опитаха да ограбят полицай

4643
Двама нападнаха и опитаха да ограбят полицай
Бандитите са задържани

Двама мъже нападнаха и се опитаха да ограбят полицай в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицай от столичното Трето РУП задържа мъж, който го нападнал снощи пред дома му в ж.к. „Люлин”. Рано тази сутрин служители на Девето районно управление заловиха и съучастника му. Снощи около 18.30 часа, когато служителят се прибирал от работа, пред него се изпречил мъж, който го хванал за реверите и започнал да го дърпа. Полицаят реагирал незабавно и с един удар свалил нападателя на земята, без да пуска чантата от другата си ръка.

Ромски барони пред съда за поръчкови убийства

Днес се очаква да бъдат повдигнати обвиненията на тримата ромски барони, задържани за подготвяне на убийството на прокурор Олег Янев, б...

В тъмнината се появил съучастник на нападателя, който също направил безуспешен опит да издърпа чантата, но получил неочакван удар, с който бил повален на земята. През това време другият противник успял да се съвземе и да побегне. Служителят извикал подкрепление и след минути на мястото на инцидента пристигнали два автопатрула на Девето районно управление, последвало задържането на В.М. на 39 години - живущ в съседен блок.

В хода на разследването криминалистите установили и съучастника му – М.В. на 31 години, криминално проявен, който се подвизавал в района на "Женски пазар". Рано тази сутрин той бил задържан в дома му и доведен в районното управление. М.В. е регистриран за кражби, унищожаване и повреждане на имущество, противозаконно отнемане на МПС и шофиране в нетрезво състояние. По случая е образувано досъдебно производство, а материалите ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com