Гранична полиция: Не знаем за бомба и предотвратен атентат!

7700
Гранична полиция: Не знаем за бомба и предотвратен атентат!
Властите отричат информацията за пакет с взрив в автобус с израелски туристи

Информацията за предотвратен атентат в България бе опровергана от родните власти.

В Гранична полиция няма информация пакет с взрив да е откриван в автобус, превозващ израелски туристи от Турция в посока български зимен курорт, както бе съобщено по-рано от израелските медии.

Обществена телевизия в Тел Авив, цитирана от Франс прес, съобщи, че българските власти миналата седмица са осуетили бомбено нападение срещу автобус, транспортиращ туристи до ски курорт.

По предоставените данни взривното устройство било открито във возило, което е транспортирал група израелски туристи от турската граница за български ски курорт, се казва в репортажа.

Медиите от Израел твърдят още, че български военни са разположени в няколко ски курорта, посещавани от израелски туристи, след като е била открита бомбата.

Военни коментатори на телевизията заявиха, че предотвратеният бомбен атентат може да е свързан с четвъртата годишнина от ликвидирането на командира на ливанската шиитска групировка "Хизбула" Имад Мугния. 

Информацията за подготвян атентат срещу израелски граждани в България се появи миналия четвъртък. Тогава авторитетният вестник "Аарец" съобщи, че Израел е помолил няколко европейски страни да засилят мерките си за сигурност около туристическите групи от страната в своите ски курорти и хотели, позовавайки се на опасенията за терористични нападения в българската столица София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com