Хаос сред властта по сигналите за атентат

7374
Хаос сред властта по сигналите за атентат
Министерствата в абсолютен разнобой какво знаят

Министерствата у нас изпаднаха в пълен разнобой относно това какво знаят и какво не относно информациите на израелските медии за готвен терористичен акт в България.

Объркването започна около 16:00 часа снощи, когато сигналът бе разпространен. Първата реакция бе, че Летище София е взело необходимите мерки. Разбра се дори, че е проведена работна оперативка с представители на израелската авиокомпания „El Al”, дирекция „Сигурност” и представители на Главна дирекция „Гранична полиция”. Работната група бе сформирана веднага след подаване на сигнала от израелска страна.

Тел Авив: Най-застрашени от атентат са българските ски-курорти!

Бюрото за борба с тероризма на Израел официално предупреди за опасност от терористични атаки срещу израелски туристи в България, предав...

От ДАНС пък коментираха, че това е оперативна информация, която няма как да коментират. След тези изявления властта побърза да успокои гражданите и излезе с изявление, че "не разполага с информация за подготвян терористичен акт на територията на страната".

След това се изказаха и от МВР, че няма нужда от повишаване на степента на сигурност. Сред министерствата на вътрешните работи, транспорта и МВнР обаче така и не се получи стиковка и всяко от тях се появяваше с различно изявление, коментирайки, че не може да дава данни "какво знаят колегите".

Това се потвърди и тази сутрин в ефира на бТВ, когато на въпрос има ли стиковка между отделните министерства говорителят на Външно Весела Чернева отвърна с мълчание и попита "Имате ли други въпроси".

В крайна сметка тя успоки, че в министерството няма информация за готвен атентат срещу израелски граждани в България и няма място за паника.

В Израел: Хизбула готви атентат в София!

По повод годишнината от убийството на високопоставения член на „Хизбула” Имада Морани - 12 февруари, израелска медия съобщ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com