Инспектори затвориха заведение в "Слънчев бряг"

10697
Инспектори затвориха заведение в "Слънчев бряг"

При проверка на бистро "Рейнбоу" в курортен комплекс "Слънчев бряг", инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, град Бургас са установили значителни несъответствия на действащата нормативна уредба, в следствие на което е преустановена дейността на обекта, съобщиха от БАБХ.

Констатирана е лоша текуща хигиена, технологичното оборудване (хладилни съоръжения, тостер, фурна, машина за тесто, рафтове и работни плотове) са силно замърсени, а личните вещи на персонала не се съхраняват на обособени места.

Тестото за пица се замесва от машина монтирана под работен плот в подготвителния кът за зеленчуци, което е предпоставка за кръстосано замърсяване на храните. Констатирана е и липса на актуални записи в дневниците за самоконтрол на хигиената, както и във входящия дневник на суровините, които постъпват в обекта.

Констатирано е наличие на храни, негодни за консумация от хора – над половин килограм варено-пушено пилешко филе с изтекъл срок на годност, 500 грама ориз с трайно замърсена опаковка, без данни за партида и срок на трайност, 200 грама нарязан колбас, както и 400 грама сварено нарязано пилешко филе без необходимата маркировка.

За допуснатите нарушения е преустановена дейността на обекта. Съставени са Актове за установяване на административно нарушение, а хранителните продукти са възбранени и насочени за унищожаване.

Редактор: Георги Иванов

Охранител се прави на полицай, глобява немски турист

Охранител се представил за полицай и принудил германски турист да заплати глоба в Слънчев бряг. В Районно управление „Полиция&...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com