Искат радио на турски в Кърджали

5733
Искат радио на турски в Кърджали

Неправителствената организация „Федерация Справедливост България” иска да пусне радио на турски език в Кърджалийско.

Председателят на организацията Сезгин Мюмюн изпрати писмо до председателя на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов. В писмото се посочва, че Федерацията иска да регистрира и издаде лиценз за осъществяване на радиодейност на  FM-честота в Кърджалийско. Радиото предвижда излъчване на забавни културно-просветни и информационно-новинарски предавания.

„Чакаме отговор от СЕМ. В момента в три и повече общини в област Кърджали населението слуша радиа, излъчващи на турски език, базирани в Гърция и по-специално в Комотини и Ксанти. Защо и в Кърджали да нямаме такова радио”, каза Сезгин Мюмюн.

„Знам, че крайни десни политически формации в България веднага ще се противопоставят на това наше искане. Но нека да си отговорим на въпроса: По добре ли е български граждани да слушат радиа, контролирани от други държави?“, подчерта председателят на „Федерация Справедливост България” Сезгин Мюмюн.

В същото време стана ясно, че събранията и митингите ще се провеждат само на български език. Това реши Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, приемайки предложените от "Атака" промени в Закона за събранията, митингите и манифестациите. Това ще важи не само по време на политическите предизборни кампании, а въобще.

В подкрепа на промените гласуваха депутатите от ГЕРБ, Синята коалиция и независими народни представители. От ДПС гласуваха "против". Председателят на комисията Анастас Анастасов от ГЕРБ и депутатите от БСП гласуваха "въздържал се".

Редактор: Боряна Кръстева

Добрев: Не бива да се стига до спиране на производството на ОЦК-Кърджали

"Не бива да се стига до спиране на производството на ОЦК-Кърджали." Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com