Кадиев алармира: ГЕРБ-пропаганда на сайт на общински ДКЦ

4923
Кадиев алармира: ГЕРБ-пропаганда на сайт на общински ДКЦ

Общинския съветник от БСП в София Георги Кадиев алармира, че на сайта на ХХ ДКЦ - София има кратък представителен текст, първите букви от всеки ред на който образуват абревиатурата "ГЕРБ" - "подобно на Азбучна молитва".

"Подобен вид пропаганда в общинско лечебно заведение е недопустима и уронва престижа на тази инситуция", твърди Кадиев. В тази връзка той ще зададе и няколко въпроса на Йорданка Фандъкова. 

Станишев догонва Борисов, казват социолози

Разликата между ГЕРБ и БСП намалява. Това сочат данните от изследване на обществените нагласи през месец декември на Института за модер...

На сайта на ХХ ДКЦ – София, което е общинско дружество под контрола на Столична община, вертикалният надпис „ГЕРБ” е с удебелен шрифт.

"Наредбата за обществения ред на територията на Столична община, глава 4-та “Експлоатация и опазване на общинските имоти, предназначени за общо ползване”, чл. 11 ал. 14, забранява поставяне и разлепване на афиши, плакати, рекламни и пропагандни материали освен на определените за това места.

Считам, че това е грубо нарушение на наредба на СОС, но и тежък морален инцидент. Пациентите на нито едно лечебно заведение в страната не би трябвало да се делят по политическа принадлежност, нито да бъдат политически агитирани при посещение в болниците", смята Кадиев.

Общинският съветник задава и два въпроса относно случая: "Смятате ли, че подобен вид пропаганда на определена политическа сила в лечебни заведения е допустима?" и "Какви действия ще предприемете за осигуряване спазването на нормативните актове на СО в лечебните заведения, собственост на Столична Община?".

Цветанов ще води листата на ГЕРБ в Стара Загора

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще води листата на ГЕРБ в Стара Загора на предстоящите през лятото на 201...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...