Коментар №2 на седмицата: Големият проблем на Бойко са борисовчетата

18755
Коментар №2 на седмицата: Големият проблем на Бойко са борисовчетата
Снимка: БГНЕС

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 6000 ваши прочитания в Actualno.com.

 

Непрекъснато се говори за проблемите на българската здравна система, за липсата на адекватни икономически мерки, които поне да държат малкия бизнес над водата, за непрекъснатото западане на образованието ни и цялостният колапс във всички сектори. Примерите за това са навсякъде около нас, но по-интересни са причините за тях.

Най-лесно е да бъде обвинен Бойко Борисов в интелектуална недостатъчност и да обявим задачата за решена. Но това нито ще реши проблемите, нито ще бъде достатъчно пълна и обективна обосновка за политическото танго в България.

Основният проблем на премиера Бойко Борисов са съществата, с които се е обградил. Спомняте ли си как преди време шофьорът на джипката се скара на шефа на АПИ заради решение, което е взето на Министерски съвет. "Скарването" беше придружено със заплаха - "Знаеш ли колко бързо ще се разпраа с вас". После прати клетия чиновник да разгласява като глашатай волята на вожда.

По-любопитно беше да се проследи реакцията на Терзийски, който въпреки длъжността си се прегъна и след "рапорт приет - свободен си", напусна омерзен и унизен, но запазил поста си. Службогонци, сър. Какво значи някакво си достойнство, някакви си протоколи и някакви си закони?

За Борисов отдавна е практика да нарежда и на парламентарната група на ГЕРБ. Какво ти разделение на властите? Независимост на законодателите, ама друг път. Наредих, разпоредих... слушам, шефе! С подчинение и преклонена главица и до министерско кресло се стига. Нагледахме се на безволеви и некадърни калинки, които чак и нова Конституция тръгнаха да ни пишат.

Много е притеснително когато сметките тънки са повече от мозъчните ви гънки. А държава не сме управлява само с пълнене на банкови сметки, изисква и мозъчни клетки. Така и не се намери някой куражлия, който да каже на Борисов, че твори глупост след глупост. Разбира се, че рибата се вмирисва от главата. Борисов се е обградил с послушковци, които както и да ги наричат разни "записи с глас, който прилича този на Бойко Борисов", гордо ще си носят прозвища на ТКП-та и ПКП-та. Нали сме на службица висока, какво ни вълнува държавната посока?

Интересна роля тук имаше Цветан Цветанов. Остава усещането, че именно бившият втори в ГЕРБ беше единственият човек, който си позволяваше да противоречи на Борисов. Именно той може да се окаже и камъкът, който да спъне Борисов в стремежа му към нов мандат. Макар и вече компрометиран със скандала "Апартаменгейт", Цветанов може много сериозно да удари по структурите на ГЕРБ. Повече от скандални записи, снимки и дори къщи в Барселона.

Много пъти съм си задавал въпроса защо след толкова години Борисов още е в политиката. Това със сигурност струва много нерви както на българския народ, така и на него самия. Едва ли ще стигнем до отговора на този въпрос, защото нямаме достатъчно информация какво се случва зад кулисите на българската политика. Но можем да бъдем сигурни в едно нещо.

Ако Борисов се беше обградил с умни хора, то неговата собствена несъстоятелност нямаше да личи толкова ясно, нямаше поголовно да бъде съсипван малкия и среден бизнес, който все още поддържа илюзията за някаква икономика в България и може би нямаше да сме на последно място във всякакви негативни класации. Но Бойко Борисов никога няма да се обгради с такива хора, защото егото му няма да го позволи. Ще отиде на бунището на историята. Но ще вземе със себе си и няколко поколения. Твърде апатични да поискат по-добър живот или твърде горди, за да поемат калта на отговорността.

Автор: Тодор Беленски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com