МВР призовава за спокойствие преди дербито Левски - ЦСКА

60450
МВР призовава за спокойствие преди дербито Левски - ЦСКА
Снимка: БГНЕС

Спешно заседание заради сигналите за подготвяни групови нарушения на обществения ред и за организиране на сблъсъци между ултрасите на футболни отбори преди утрешното дерби в София се проведе при главния прокурор Сотир Цацаров, съобщават от пресцентъра на МВР, предаде БГНЕС.

На заседанието, в което участва и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, са съгласувани мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и опазване на обществения ред.

В МВР е разработен план за полицейските действия преди, по време и след мача. Пропускането на зрителите през входовете на Националния стадион "Васил Левски" и през изградените контролно-пропускателни пунктове ще започне два часа преди началото на срещата. Няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, както и такива, които носят забранени предмети - огнестрелни и хладни оръжия, пиротехника и др.

По повод разпространени в интернет пространството призиви на фен клубовете хореографиите на агитките да бъдат реализирани с маскирани лица, от СДВР напомнят, че това е в противоречие със законодателството. Маскирани фенове няма да бъдат допускани и те ще носят съответната наказателна отговорност.

От полицията призовават гражданите на София и почитателите на футбола да се разграничават от провокации и да избягват конфронтации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com