Нов взрив в казанлъшкия завод "Арсенал"

4916
Нов взрив в казанлъшкия завод "Арсенал"

Взрив избухна тази сутрин в 140-ти цех на военния завод "Арсенал" поради техническа грешка, предаде БГНЕС.

Огромен облак има над завода. Това е вторият взрив в "Арсенал" за два дни. При валцоването на барут е избухнал взривът, след което е последвал и пожар. Това каза директорът на пожарната в Казанлък Аню Шишков. Противопожарните екипи са в района на инцидента. Няма жертви и пострадали. Продължава гасенето на пожара и в момента. Всички хора от цеха са изведени на безопасно разстояние.

Припомняме, че вчера следобед взрив причини пожар в склад на завод "Арсенал" в Казанлък. При инцидента няма жертви и пострадали. Незабавно на място бяха изпратени пожарни екипи. Никой от ръководителите на завод "Арсенал" не отговори на телефона си, за да съобщи подробности около случилото се вчера.

По първоначални данни причина за възникналия в складовото помещение огън е самозапалване на полуготова продукция от нитроцелулоза. Материалът е бил в процес на сушене. В резултат на взрива складът се е съборил, запалила се е тревната площ около постройката. След пристигането на пожарните екипи огнището на пожара беше изгасено. Мобилна лаборатория на ГДПБЗН вчера е извършила замерване на въздуха в района. Не бяха отчетени завишени концентрации на вредни емисии.

Редактор: Сияна Любомирова

Взрив в завод "Арсенал" в Казанлък

Облак дим се издигна в югоизточния край на завод "Арсенал" в Казанлък. От МВР уточниха, че е възникнал взрив в един от складовете на з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com