Новините: Най-важното за деня, 07 август

5418
Новините: Най-важното за деня, 07 август
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 7 август:

Повдигнаха обвинение на шофьора на катастрофиралия румънски автобус

Повдигнаха обвинение на шофьора на румънския автобус, който катастрофира в събота на пътя Велико Търново - Русе. Тежкият инцидент взе 4 жертви. Починаха двама мъже и две жени.

МЕСЕЦИ ПРЕДИ КАТАСТРОФАТА: РУМЪНСКИЯТ АВТОБУС СЕ Е ДВИЖИЛ ПО ПЪТИЩАТА НА БЪЛГАРИЯ КАТО КАМИКАДЗЕ (СНИМКИ)

Кадри на Европейския център за транспортни политики показват как автобусът на фирмата редовно е минавал по трасето. От инсталирана камера се вижда движение с висока скорост и неправилно изпреварване на различни дати. На един от клиповете автобусът дори изпреварва лек автомобил и цистерна. От организацията са сигурни, че на кадрите се вижда същия автобус.

ХРИСТО ИВАНОВ: СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ ДА НЕ СЕ НАМЕСВА В ПОЛИТИЧЕСКИЯ ПРОЦЕС

 

"Служебният кабинет да се съсредоточи върху краткосрочните задачи, свързани с организацията на изборите и да не се намесва в политическия процес. Не може да се държиш към едно редовно 7-месечно правителство да се държиш така все едно си реализирал 12-годишно управление".

ДИРЕКТОРЪТ НА БАБХ: 30 ЗДРАВИ МОМЧЕТА ОТ "ЕВРОЛАБ" НЕ НИ ДОПУСНАХА ДА СИ ВЪРШИМ РАБОТАТА НА "КАПИТАН АНДРЕЕВО"

 

За няколко дни Българската агенция по храните спря обработката на камиони на "Капитан Андреево", тъй като по думите им представители на частната компания "Евролаб 2011" са ги възпрепятствали. Дейността на агенцията по границата е възстановена към 4 часа тази сутрин. Темата коментира председателят на БАБХ проф. Христо Даскалов:

ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА: КИРИЛ ПЕТКОВ СЕ СНИМА ДО ЕДИН КРАН, С КОЙТО КАКВО ЗАВЪРТЯ – НИКОЙ НЕ РАЗБРА

 

„Булгаргаз“ трябваше да избере алтернативни доставчици за алтернативни доставчици на втечнен природен газ веднага след спряното подаване от „Газпром“. В рамките на нашето управление е изградена цялата инфраструктура. Те избраха посредниците. Превъзложиха на тях своите функции и се стигна до кризисната ситуация“. Това заяви пред бТВ бившият министър на енергетиката от ГЕРБ Теменужка Петкова.

ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ АТАНАС ПЕКАНОВ: ДА СЕ ГОТВИМ ЗА НАЙ-ЛОШОТО, ПРОГНОЗИТЕ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА СА ЛОШИ ИЛИ КАТАСТРОФАЛНИ

 

Отстраняването на шефовете на НАП и Агенция “Митници”, и смяната на областните управители, са нормални. Всяко едно правителство предприема такива стъпки в началото на своето управление. Това обясни служебният вицепремиер Атанас Пеканов.

Повдигнаха две обвинения на задържания за тройното убийство в с. Рогош

Повдигнаха две обвинения на задържания за тройното убийство в пловдивското село Рогош. Едното е за квалифицирано убийство на повече от едно лице със средства и по начин, опасни за живота на мнозина. Второто е за незаконно притежание на огнестрелно оръжие, съобщиха от Окръжна прокуратура – Пловдив.

УКРАИНСКИТЕ ЗАГУБИ СА 191 000 ДУШИ – ДОРИ ПРОФ. ВИТАНОВ РАЗПРОСТРАНЯВА СИЛНО СЪМНИТЕЛНИ ДАННИ

 

Към 29 юли, 2022 година има над 191 000 убити и ранени. Над 80% от резервистите от петата вълна на мобилизация вече са убити, ранени или дезертирали. Между 43 и 48% от необходимото е окомплектоването на украинската армия. Това гласи уж изтекъл публично* секретен доклад на генерал Валерий Залужни, главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) до украинския президент Володимир Зеленски.

РУСИЯ ПРОДЪЛЖАВА С УДАРИТЕ НАД АЕЦ "ЗАПОРОЖИЕ", ПОВРЕДЕНИ СА ТРИ КЛЮЧОВИ СЕНЗОРА

 

Руснаците продължават ядрения тероризъм в окупираната от тях АЕЦ "Запорожие", съобщи украинската държавна енергийна компания "Енергоатом" в Telegram.

БЕЗ ОСОБЕНА ПРОМЯНА В ДАННИТЕ ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС ЗА ДЕНОНОЩИЕ

Броят на новите случаи на коронавирус намаля като абсолютно число, но се увеличи като процент. 663 са новите заразени за 6 август, като те бележат спад от 903 на дневна база, след като в петък бяха открити 1566 случая. 65 от новозаразените са деца - 9,8%. Направени са 2373 теста (PCR и антигенни), като те са с 4223 по-малко спрямо отчетените 6596 ден по-рано. Така процентът на положителните проби намалява - от 23,74% до 27,93 на сто.

СЕДМИЦАТА НА КОРОНАВИРУСА: ПЛАТОТО Е ДОСТИГНАТО, ВЕЧЕ ИМА ЛЕК СПАД

 

Потвърждението за достигане на пика и платото в лятната вълна на SARS-CoV-2, което Actualno.com представи на база публичните данни за Ковид в България, вече е факт. То идва след като вече са ясни данните за изминалата седмица (01.08 - 07.08.22).

ЗАПОЧВА СЕДМИЦА НА ПРОТЕСТИ ПОД НАДСЛОВ #ГАZWITHME

 

Пълна седмица на протести започва от 8 август, понеделник, озаглавени #ГАZwithme. Един от тях вече се проведе в петък пред президентството заради недоволство срещу Румен Радев и назначеното от него служебно правителство във връзка с газовите доставки за страната ни.

МИТЪТ ЗА С-400: РУСКАТА ПРОТИВОВЪЗДУШНА ОТБРАНА ИЗОБЩО НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШНА (ВИДЕО)

 

Руската S/С-400 Triumph, често наричана в кръговете на НАТО като SA-21 Growler, е широко рекламирана като една от най, ако не и най-способната система за противовъздушна отбрана (ПВО) в света, пише германското издание Business Insider. Със способността си да използва различни ракети срещу различни въздушни цели, обхват от повече от 400 километра и широко признати способности за откриване на стелт-цели, S-400 си спечели репутацията на една от малкото системи, които могат да издържат на американски подходи за контрол на въздушна война, основана на господство във въздуха.

Но дали плашещата репутация на S-400 наистина го заслужава или това е просто още една руска оръжейна система, която разчита на добре установената способност на Кремъл да манипулира медиите в интерес на масова продажба на оръжието в чужбина?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com