Новините: Най-важното за деня, 1 август

8041
Новините: Най-важното за деня, 1 август
Снимка: Етюд-и-те на София

Редакционният екип Ви представя най-важното от деня, 1 август:

ПРОТЕСТИРАЩИ ЗАПАЛИХА СВЕЩИ И ПРОВЕДОХА СВОЕОБРАЗЕН ПОМЕН ПРЕД ДОМА НА БОРИСОВ (ВИДЕО)

Протестното автошествие достигна къщата на министър-председателя на България Бойко Борисов в Банкя. Колоната от десетките автомобили бе предвождано от полицейски патрул. Демонстрантите отново скандираха "Оставка", "Мафия", "Борисов - позор! Оставка и затвор!", "Всеки ден ще е така до оставката". Останаха пред дома на премиера близо час. Полицейското присъствие в района бе засилено, като служителите не допуснаха хората в двора на Борисовата къща. А пред входната му врата залепиха черни чували с надпис "Оставка", като заплашиха, че ще тях "Борисов ще напълни, ако не си подаде оставката".

ПРОТЕСТИРАЩИ КРАЙ СТАРА ЗАГОРА ОБВИНИХА ПОЛИЦАИТЕ В ПРОВОКАЦИИ

Протестиращите от "Стара Загора иска оставка", които организираха вчерашното протестно автошествие, разпространиха обръщение до медиите. Публикувано е без редакторска намеса.

САЧЕВА: НИЩО НЕ ПРЕДПОЛАГА ДА СЕ ПОДАВАТ ОСТАВКИ И ДА СЕ ВЛИЗА В СПИРАЛА НА ПРОТЕСТИ

"Няма вечна власт, има възходи и падения, може да отидеш и да се върнеш в политиката." Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Тя коментира антиправителствените протести, като заяви предположението си, че е възможно да има злоупотреба с хората - "от тези, които ще дойдат след тях".

БОЖКОВ: ГЕШЕВ МОЖЕ И ДА НЕ Е ЧОВЕК, НО СЪС СИГУРНОСТ Е ПРЕСТЪПНИК

"Освен престъпно действие съществува и престъпно бездействие. С отказа си да разследва очевидни престъпления, Иван Гешев може и да не е човек, но със сигурност е престъпник и трябва да бъде разследван." Това написа в профила си във Facebook Васил Божков.

МАЯ МАНОЛОВА ЗАПАЛИ 900 ПРОТОКОЛА ПРЕД ЦИК (ВИДЕО)

Демонстративно палене на изборни протоколи организира Мая Манолова. Тя запали пред Централната избирателна комисия (ЦИК) протоколи от местните избори миналата година. Припомняме, че през 2019 г. Манолова беше кандидат за кмет на София. Днес бяха изгорени 900 протокола от кметските избори, които Мая Манолова оспорваше в съда. Темида отхвърли на 2 инстанции искането за касиране на изборите и отварянето на секции, в които имаше съмнение за изборни манипулации.

ПРОТЕСТИТЕ ВЕЧЕ С ПО-МАЛКО ПОЛИЦАИ. МНОГО СА ЗАРАЗЕНИ С COVID-19

Броят на полицаите, охраняващи протестите, ще бъде намален. До това решение се е стигнало след като са констатирани множество случаи на заразени с коронавиурс полицейски служители. С около една трета ще бъдат намалени полицаите, които участват в охраната на демонстрациите в София. В последната седмица са откривани по 5-6 случая за ден.

ТОЧНО 11 690 СА ЗАРАЗЕНИТЕ С КОРОНАВИРУС ДОСЕГА У НАС

Точно 11 690 достигна броят на заразените с коронавирус COVID-19 у нас към днешна дата. Регистрираните за денонощието случаи са 270. За последните 24 часа са направени 5 582 PCR теста, с което общо изследваните в България до момента стават 267 045. Активните случаи са 4 988, от които 778 са хоспитализирани. В интензивно отделение са настанени 42-ма. Излекуваните за последното денонощие са наполовина по-малко от заразените - 146. Общият брой на оздравелите достига 6 319. Засега битката срещу заболяването са загубили общо 383-ма души, като 9 са починали през изминалите 24 часа.

МОМЧЕ НА 19 Г. ЗАГУБИ БИТКАТА СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА

Още 9 медици са заразени с коронавирус за последното денонощие у нас, сочи справка на Министерството на здравеопазването. Така, медицинските служители в България, при които е потвърдена коронавирусната инфекция, стават общо 682-ма. От регистрираните 9 нови случая през последните 24 часа, 5 са установени при лекари, 1 - при санитар и 3 - при друг медицински персонал.

СЗО: ЕФЕКТИТЕ ОТ КОРОНАВИРУСА ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ

Новият коронавирус е убил близо 675 000 души и е заразил най-малко 17,3 милиона, откакто се появи в Китай миналия декември, според данни от официални източници. Комитетът за спешни случаи на Световната здравна организация, състоящ се от 18 членове и 12 съветници, се среща за четвърти път по време на кризата с COVID-19.

ВЪЛЧЕВ: ПРИ УСТАНОВЕН СЛУЧАЙ НА COVID-19 В УЧИЛИЩЕ ЩЕ СЕ ТЕСТВАТ ВСИЧКИ КОНТАКТНИ

"Много е лесно да се подаде оставка, по-трудно е да се справим със ситуацията. Имаме много неща които трябва да свършим в навечерието, както и по време на учебната година", каза министърът образованието и науката Красимир Вълчев. Той е категоричен, че учениците ще влязат в класните стаи наесен. По думите му, учебната година е стартира присъствено, но всяко училище ще има план и министерството ще отправи препоръки към училищните директори, с които да се организира образователният процес в условията на продължаващото разпространение на коронавируса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com