Община Стара Загора си върна над 2 млн. лева за пътен ремонт

9666
Община Стара Загора си върна над 2 млн. лева за пътен ремонт

Почти 2,5 млн. лева успя да си върне Община Стара Загора. Парите бяха отпуснати за ремонта и рехабилитацията на пътя Калояновец - Ловец, уточнява кметът Живко Тодоров.

Възстановените разходи по проекта са общо 2 407 390 лв., в това число 12 236 лв. допълнителен собствен принос, уточняват в писмо от Управляващия орган на Оперативна програма "Регионално развитие".

Старозагорци излизат на шествие за запазване на парк "Бедечка"

Жителите на Стара Загора ще излязат на протестно шествие в подкрепа на парк "Бедечка" и срещу опитите за застрояването му.Гражданското ...

Проектът за реконструкция на пътя стартира в предишния кметски мандат, но поради лошо изпълнение общината беше санкционирана.

Още в началото на настоящия мандат общинското ръководство положи много усилия за спасяването на проекта, пише Агенция КРОСС. Бяха извършени много проверки по изпълнението му и бяха предприети всички мерки за изпълнение на забележките от страна на проверяващите. Още през миналото лято Живко Тодоров изрази увереност, че вложените от Общината средства по този проект ще бъдат върнати.  

Финансовата стойност на проекта е 4 767 639 лева. 2 109 788 лева са от ЕС чрез ЕФРР, националното съфинансиране е 385 195 лева, а общата стойност на договора е 2 494 983 лева с ДДС.

Редактор: Ивайло Петров

Елементи на боеприпаси замърсяват въздуха в Стара Загора

Еколози алармираха, че във въздуха над Стара Загора от 14 януари досега всеки ден се отчитат стойности на сероводород над пределно допу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com