Организират протест срещу концесиите за злато

54818
Организират протест срещу концесиите за злато

Протест срещу концесиите за добив на злато организират пред Министерството на икономиката и енергетиката от "Радикално крило на протеста "Народовластие". Те считат, че "ниските концесионни такси са в ущърб на българската държава, а от там и на българския народ" и, позовавайки се на Конституцията, искат държавата "да отмени концесиите на националните богатства, дадени в ръцете на частни фирми", предаде Стандарт нюз. 

"Ако се премахнат концесиите и експлоатацията на подземните ни богатства преминат в държавни ръце, това би спомогнало за по-бърз изход от перманентната финансова и икономическа криза, в която живеем през последните близо 24 години", смятат организаторите.

Румъния спря проект за добив на злато

Министър-председателят на Румъния Виктор Понта отряза канадска компания за добива злато в Трансилвания. Това съобщава Balkans Insight. ...

Радикалите съобщават, че са внесли ясни и точни предложения в Министерски съвет и в Министерството на икономиката и енергетиката, с които настояват да се прекратят концесиите на полиметалните руди, а също така да се спрат всякакви приватизационни и концесионни сделки с държавно и общинско имущество.

"Нашите аргументи са, че държавата може сама да разработва находищата на полиметални руди и че печалбата от тях трябва да остава в България, за да се инвестира в развитието на икономиката на нашата страна, да може по-бързо да излезем от кризата", смятат организаторите на протеста. Те предлагат да се създаде национална геоложка агенция и държавни минни компании, които да проучват и експлоатират находищата на полиметални руди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com