Правят 17 нови детски градини в София

14359
Правят 17 нови детски градини в София

17 нови детски градини ще бъдат изградени в столицата през тази година. Това каза зам.-кметът на Столична община направление „Инвестиции и строителство“ Ирина Савина, предаде „Фокус”.

Основни приоритети през 2013 г. за Столична община са строителството на нови детски градини, разширяване на вече съществуващи такива, както и модернизация на образователната инфраструктура и подобряване на мерките за енергийна ефективност.

4-годишните задължително ще се образоват

Предучилищното образование става задължително за 4-годишните деца. Това решиха депутатите с гласуването на второ четене на текстове от ...

По думите на Савина 9 от общо 17 детски градини ще бъдат от бюджета на Столична община, а останалите 8 от бюджета на МС.

От бюджета на Столична община ще бъдат изградени нови сгради на детски градини и разширение на вече съществуващите в районите Лозенец, Витоша, Надежда, Оборище, Средец, Красно село и Слатина, а от държавния бюджет 8 нови детски градини в Нови Искър, Панчарево, Красно село, Оборище, Изгрев, Младост и Искър. От бюджета на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще бъде изградена нова сграда на ОДЗ №13 в район Искър.

„Планираме да обновим енергийно общо 30 училища и детски градини. Внесен е и проект по ОП "Регионално развитие" за осигуряване на паспортизация и проекти за обновяване на сградите и двора на 25 столични училища и детски градини”, каза още Савина.

Редактор: Десислава Ушатова

Игнатов: Детската градина няма за цел да замени семейството

По-малко от 2% от родителите не са съгласни децата на 4 години да ходят на детска градина. Това съобщи образователният министър Серге...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com